Gündem

AKP-YRP iş birliği: Korucular Daire Başkanı Mithat Can Kutluca Şanlıurfa Belediyesi'ne genel sekreter oldu

Atamanın ardından Erdoğan ve Yerlikaya’ya teşekkür paylaşımı

03 Haziran 2024 12:30

Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, daha önce kaymakamlık ve vali yardımcılığı da yapan, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Daire Başkanlığı görevinde de bulunan Mithat Can Kutluca’yı genel sekreter olarak atadı. 2018’de Nevşehir Derinkuyu Kaymakamlığından istifa ederek AKP’den milletvekili aday adayı olan ancak seçilemeyen Kutluca, atamanın ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar ekibini kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Mithat Can Kutluca Büyükşehir Belediyesinde genel sekreter olarak atandı.

Mithat Can Kutluca, çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlendirmelerinin yanı sıra Mülkiye Başmüfetişliği ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Kutluca, 2018’de Nevşehir Derinkuyu Kaymakamlığından istifa ederek AKP’den milletvekili aday adayı olmuş ve seçilememişti.

Atamanın ardından Erdoğan ve Yerlikaya’ya teşekkür paylaşımı

Atanmasının ardından ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yapan Kutluca’nın teşekkür ettiği isimler dikkat çekti.

Kutluca, ilk paylaşımında, "Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa'da hemşehrilerimize hizmet etmek için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atanmış bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.

Başka bir paylaşım daha yapan Kutluca, söz konusu paylaşımında; "Öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar'a Şükranlarımı arz ederim" dedi.