Politika

Akşener'e yakın isimden "cumhurbaşkanı yardımcılığı" açıklaması: Teklif olursa değerlendirilir

07 Haziran 2024 21:03

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i sürpriz kabulünün ardından kamuoyunda tartışmalar sürüyor. Akşener'e yakınlığı ile bilinen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak, Akşener'e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi gelmesi halinde teklifin değerlendirilebileceğini söyledi.

İyi Parti'nin eski genel başkanı Akşener'in Erdoğan'a ziyaretinin ardından açıklama yapılmaması birçok tartışmaya neden olmuştu. İYİ Parti cephesinden görüşmenin içeriğinin aydınlatılması için  Akşener'e çağrıda bulunulmuştu. Partinin İstanbul milletvekili Akburak, konuya dair SZC TV'de açıklamalarda bulundu. Akburak, Akşener'e 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi' iddiası ile ilgili açıklamalarda bulundu, kulislerde konuşulan MHP lideri Devlet Bahçeli ile Akşener görüşmesinin de olmayacağını söyledi.

TIKLAYIN - İyi Parti’den Akşener-Erdoğan görüşmesine: Partinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır

TIKLAYIN - Kulis: Meral Akşener, Devlet Bahçeli ile görüşecek

Dikkat çeken görüşmenin ardından içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunan Akburak, Akşener'e 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' teklifi gelmesi halinde teklifin değerlendirilebileceğini söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise söz konusu görüşmenin ardından böyle bir teklife ihtimal vermediğini söylemişti.

TIKLAYIN - İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan "Akşener'e Cumhurbaşkanı Yardımcılığı verilmesi" iddiasına ilişkin açıklama

"Akşener devlette göreve hazır"

Burak Akburak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Akşener devlette göreve hazır. Oğluyla ilgili iddialara ve Müsavat Dervişoğlu'na kızgın. İhraç edilirse İYİ Parti kalmaz.

"Bahçeli ile görüşmeyecek"

Yeni bir parti kurmayacak. Görüşmeyi Erdoğan istedi, zamanı bir gün önce belli oldu. Akşener, Bahçeli ile görüşmeyecek. Kendisini bundan sonra sık sık göreceğiz"

Akşener'in yeni saç rengi hakkında da konuşan Akburak, "Saç rengi başka olacaktı, bu beğenildi" ifadelerini kullandı.

"Sanki terörist başını ziyaret etti" demişti

Akburak, görüşmenin ardından Akşener'e gelen tepkilere ise sosyal medya hesabından şöyle yanıt vermişti:

"2 gündür gündemi hayretle izliyorum. Kurucu Genel Başkanımız sanki terörist başını ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ile görüştü. Özgür Özel CHP Genel Bşk. olduğu için görüşüyor diyenler, Sn. Meral Akşener‘in ağırlığını hala anlayamamışlar. Bu tantana çok gereksiz."