Gündem

Ali Koç, Fenerbahçe Genel Kurulu'nun YKS günü trafik ve gürültüsüne etkisi konusunda duyarlılık sözü verdi

Sınav güvenliğine değinen ÖSYM Başkanı, soru kitapçıklarının yüksek güvenlikli bir matbaada basıldığını ve basım sürecinde görevlilerin 40 gün boyunca dışarı çıkamadığını dile getirdi

07 Haziran 2024 09:46

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, İletişim Platformu'nun düzenlediği "İletişim Buluşmaları" etkinliğinde gazetecilerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. ÖSYM'nin kuruluşunun 50. yılını kutladıklarını belirten Ersoy, bu yıl dünya genelinde benzeri olmayan yüksek güvenlikli 60 sınav düzenleyeceklerini ifade etti. Ersoy, ayrıca, YKS sırasında trafik ve gürültü önlemleri alındığını belirtirken, Fenerbahçe Genel Kurulu'nun da aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle Ali Koç ile yapılan görüşmelerde sınavın huzurlu ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterileceğini ifade etti.

Soru kitapçıkları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili detaylar veren Ersoy, 8 Haziran'da başlayacak TYT'ye 3 milyon 120 bin 878, 9 Haziran'da başlayacak AYT'ye 2 milyon 19 bin 709 ve aynı gün düzenlenecek YDT'ye 233 bin 389 adayın katılacağını belirtti. Bu yıl YKS için 5,5 milyona yakın soru kitapçığı basıldı.

Engelli adaylara ek süre

Ersoy, ayrıca TYT, AYT ve YDT için toplam 12 bin 848, 8 bin 334 ve 1,032 engelli adayın sınava katılacağını, bu adaylara okuyucu ve işaretleyici desteği sağlanacağını açıkladı. Engelli adaylara ek süre tanınmasına yönelik düzenlemelerin yapıldığını da ekledi.

Sınav güvenliği

Sınav güvenliğine değinen ÖSYM Başkanı, soru kitapçıklarının yüksek güvenlikli bir matbaada basıldığını ve basım sürecinde görevlilerin 40 gün boyunca dışarı çıkamadığını dile getirdi. Kitapçıkların nakliyesi için özel kilitler kullanıldığını ve bu kilitlerin Ankara'dan kontrol edildiğini belirtti.

Fenerbahçe başkanlık seçimi

YKS öncesinde ilgili kurumlarla yapılan toplantılarda gürültü ve trafik önlemleri konusunda geniş çaplı tedbirlerin alındığını söyleyen Ersoy, özellikle sınav günü okul çevresinde sessizlik sağlanması gerektiğini vurguladı. İstanbul'da aynı tarihlerde gerçekleşecek olan Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu ile ilgili olarak da mevcut başkan ve başkan adayı Ali Koç ile yapılan görüşmelere değindi ve gerekli duyarlılığın gösterileceğini söylediğini aktardı.

Son olarak, ÖSYM'nin, Türkiye'nin 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı için YKS'yi Zagreb'de düzenleyeceğini duyurdu. Ersoy, bu kararın milli bir mesele olarak değerlendirildiğini ve toplumun bu durumu kabul edeceğine inandıklarını ifade etti.