Dünya

Almanya, Brüksel'e bildirdi; sınır kontrollerini genişletiyor

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, düzensiz göçten ve ülkedeki aşırılık yanlısı tehditlerden korunmak için Almanya'nın tüm kara sınırlarında geçici kontroller uygulanacağını duyurdu

10 Eylül 2024 13:01

T24 Dış Haberler

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, düzensiz göçten ve ülkedeki aşırılık yanlısı tehditlerden korunmak için Almanya'nın tüm kara sınırlarında geçici kontroller uygulanacağını duyurdu. 

AP'nin haberine göre; İçişleri Bakanlığı; Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka ile olan kara sınırlarında 6 aylık süre için sınır kontrolleri kurulması kararını Brüksel'e bildirdiğini açıkladı. 

Kontroller 16 Eylül'de başlayacak ve Almanya'nın Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve İsviçre ile olan kara sınırlarında hali hazırda yürürlükte olan kısıtlamalara ek olarak uygulanacak.

Faeser, "Somut adımlar atarak iç güvenliğimizi güçlendiriyor ve düzensiz göçe karşı sert tutumumuzu sürdürüyoruz" dedi. Bakan ayrıca "Yeni Ortak Avrupa İltica Sistemi ile AB'nin dış sınırlarının güçlü bir şekilde korunmasını sağlayana kadar, ulusal sınırlarımızdaki kontrolleri daha da arttırmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Bu adım, geçtiğimiz ay Solingen'de üç kişinin ölümüne neden olan bıçaklı saldırının ve Münih'te polisin geçtiğimiz hafta İsrail konsolosluğu yakınlarında silahlı bir saldırganla çatışmaya girmesinin ardından geldi.

Ayrıca aşırı sağcı Alternative für Deutschland (AfD) bu ay Thüringen'de yapılan eyalet seçimlerini kazanmıştı. AfD'nin seçimlerde birinci çıkması, Alman koalisyon hükûmeti üzerindeki baskıyı artırmıştı.