Politika

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'da da protesto edildi: "Türkiye'de siyonist istemiyoruz"

24 Nisan 2024 12:45

Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara'da temaslarda bulunuyor. Steinmeier, Anıtkabir ziyaretinin ardından, DTCF'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi.

TIKLAYIN - Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Anıtkabir'i ziyaret etti

TIKLAYIN - Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ile görüştü: "Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor"

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, fakültenin önünde protesto edildi. Ankara - Filistin Dayanışma Platformunca düzenlenen protestoda, "Türkiye'de siyonist istemiyoruz" yazılı bir pankart açıldı, "Filistin'e özgürlük", "Katil Almanya bebeklerin katili", "Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz", "Aksa Tufanı siyonizmi yenecek" sloganları atıldı.

İstanbul'da da protesto edilmişti: "Katil Almanya!"

Steinmeier'in önceki gün İstanbul Sirkeci Garı'ndaki ‘Gurbette Hasret’ sergisini ziyareti sırasında bir grup, Almanya'nın Filistin politikasını protesto etmiş, "Soykırım suçlusu katil Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler gözaltına alınmıştı

TIKLAYIN - Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da: Sirkeci Garı ziyareti sırasında protesto edildi