Dünya

Almanya'da LGBTİ+'ların etkinliğinin yakınında neo-Nazi eylemi: "Cinsiyet propagandasına karşıyız"

Polis, aşırı sağcıların ana tren istasyonunda “Gururlu, Alman, Ulusal” pankartı altında düzenledikleri mitinge yaklaşık 300-400 kişinin katıldığını açıkladı

21 Ağustos 2024 12:55

T24 Dış Haberler

Neo-Naziler ve aşırı sağcılar, cumartesi günü Almanya'nın doğusundaki Leipzig kentinde düzenlenen Onur Yürüyüşü etkinliğini hedef alan karşıt bir protesto düzenlediler. Eylemde, “Cinsiyet propagandasına ve kimlik karmaşasına karşıyız!” sloganları atıldı, Nazi selamı verildi.

Polis, aşırı sağcıların ana tren istasyonunda “Gururlu, Alman, Ulusal” pankartı altında düzenledikleri mitinge yaklaşık 300-400 kişinin katıldığını açıkladı.

Neo-Nazi mitingi kısa bir süre sonra dağıtıldı. Saksonya polisi, yüzlerce katılımcının “tüm cezai prosedür önlemlerini yerine getirmek üzere” geçici olarak gözaltına alındığını söyledi. Mitinge katılanlar kimlik kontrolünden geçirildi ve üzerlerinde tehlikeli nesneler bulundurma ihtimaline karşı arandı.

“Leipzig tavır alıyor” adlı bir ittifak da 'Nazilere yer yok' sloganı altında çok sayıda karşı gösteri düzenledi. Gösteride, LGBTİQ+ haklarının, özellikle önümüzdeki ay bölgesel seçimlere gidecek olan Almanya'nın doğusundaki eyaletlerde, aşırı sağın yükselişi nedeniyle tehdit altında olduğu ifade edildi.