Eğitim

Anadolu lisesinin yeni binası imam hatip lisesine devredilmesine velilerden tepki: Okulumuzu geri istiyoruz

06 Ağustos 2024 22:57

İzmir’in Karabağlar ilçesinde Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin yeni binasının Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne devredilmesine velilerden tepki geldi. Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi tarafından okul önünde düzenlenen basın açıklamasında, "Okulumuzu geri istiyoruz" sloganları atıldı. Basın açıklamasını Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Tülin Tunçlar yaptı.

Tunçlar, açıklamasında, okulun durumuyla ilgili defalarca şikayet dilekçesi gönderdiklerini belirterek, 2021 yılında ana binanın yıkıldığını ve öğrencilerin Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Şehit Muhtar Mete Sertbaş Ortaokulu’nun binasına yerleştiğini ifade etti. Şu an 20 derslikte 290 öğrenciyle eğitim görüldüğünü, ek binada ise 16 derslik bulunduğunu ve sınıf mevcudunun 40-47 arasında değiştiğini belirtti. Tunçlar, yeni binanın inşaatının 3 yıl sürdüğünü ve bu süre zarfında ek binanın bahçesinin kullanılamaz hale geldiğini vurguladı.

Anka'nın haberine göre, yeni binanın yapılmasının ardından Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edilmesinin kendilerine yapılan vaatlere aykırı olduğunu belirten Tunçlar, ek binanın yıkımının ardından yerinin yeniden yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Veliler, mevcut binanın Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edilmesinin kendilerini sığıntı konumuna düşüreceğini savundu.

"Geleceğimiz olan gençlerin sonudur"

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Nafiz Ceylan ise, yaşananları siyasi iktidarın eğitimde ticarileştirme ve dinselleştirme politikalarının bir sonucu olarak değerlendirdi. Ceylan, laik, bilimsel ve demokratik eğitimin önemine dikkat çekerek, Anadolu liselerinin kapatılmasının ülkenin geleceği için olumsuz sonuçlar doğuracağını belirterek "Biz laik, bilimsel, demokratik eğitimin olduğu yerde eğitimin gelecek nesillerimize neler kazandıracağının bilincindeyiz. Ama siyasi iktidarlar bunu görmezden gelmektedir. Bugün anadolu liselerini kapatılarak imam hatiplilerin çoğaltılması bir elzemdir. Bunun sonucu ülkemizin geleceği olan gençliğin sonudur. Bugün gösterdiğimiz birlikteliği tüm ülkede birlikte göstermek zorundayız" ifadelerini kullandı.