Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere sıcak yemek ikramı; "Yakında tüm üniversitelerimizdeyiz"

22 Ekim 2022 11:49

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine 4 çeşit sıcak yemek ikramında bulunmaya başladı.

Şimdilik 4 noktada gerçekleştirilen yemek ikramını sosyal medya hesaplarından duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara hepimizin evi. Öğrencilerin daha rahat ve konforlu bir eğitim hayatı yaşamaları için çalışmalara devam ediyor; Gazi, Hacı Bayram Veli ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde 4 çeşit ücretsiz sıcak yemek ikramını başlatıyoruz. Yakında tüm üniversitelerimizdeyiz" ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, BelPa Mutfak’ta hazırlanan günlük 4 çeşit yemeği üniversite öğrencilerine ulaştırıyor. 3 Ekim tarihinde başlayan uygulamada günlük hazırlanan sıcak yemekler, ilk etapta Gazi ile Hacı Bayram Veli Üniversitelerinin Beşevler yerleşkeleri ve Yıldırım Beyazıt Esenboğa ile Çubuk KYK yerleşkelerindeki yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaştırılıyor. ABB’nin yemek hizmeti, hafta içi her gün 14.30 ile 17.30 saatleri arasında gerçekleşiyor.

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, şimdilik Ankara’nın 4 noktasında gerçekleştirilen uygulamayla ilgili şunları söyledi:

“Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak şehrimize okumak için gelen ve aileleri tarafından emanet edilen gençlerimizin sağlıklı ve nitelikli gıdaya ulaşabilmesi için Ankara'nın 4 noktasında öğrencilerimize 3 Ekim tarihinden itibaren ücretsiz yemek hizmeti vermeye başladık. Giderek ağırlaşan ekonomik koşullar altında öğrencilerimizin ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz geleceğimiz için gençlerimize güveniyoruz, gençlerimiz de bize güvensinler.”