Eğitim

Ankara'da eğitim krizi; birçok okulda öğrenciler kitapsız kaldı

10 Eylül 2024 12:58

Türkiye'de milyonlarca öğrenci için pazartesi günü ders zili çaldı. Ankara'da da okulların açılmasına kısa bir süre kala, dağıtım ihalesi alan firmanın yetiştirememesi nedeniyle birçok okulda öğrencilere ders kitapları ulaştırılamadı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü, açılan okullara kitapların depolardan alınması talimatını verdi. Evrensel'in haberine göre,  Ankara Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu, bu durumun eğitimi olumsuz etkilediğini ve planlamaların zamanında yapılmamasının sonuçlarını eleştirdi.

Ayrıca, meslek ders kitapları gibi depolarda bulunmayan materyallerin eksikliğinden bahsedildi. Aydoğdu, dağıtım ve baskının ihale edilmesinin bazı çevreler için rant kapısı oluşturduğunu belirterek, öğrencilerin eğitiminin bu tür mali çıkarlar yüzünden zarar gördüğünü vurguladı.

Bir okul idarecisi de, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü'nün tepkisine değinerek, son anda kitapları almak zorunda kalan idarecilerin durumunu şu sözlerle aktardı: "Ankara İl Millî Eğitim Müdürü depolarda okul kitaplarının dağıtılmadığını görmüş ve tepki göstermiş. Cuma günü okulların idarecilerine bilgi geldi, depolardan gidip kitapları almamızı söylediler. Son iki gün kala araç ayarlayabilen idareciler kitapları okula getirebildi."