Gündem

Ankara’yı sağanak ve dolu vurdu: Valilik'ten uyarı geldi!

Valilik, akşam saatlerine kadar yağışın etkili olacağını duyurarak vatandaşı uyardı

14 Haziran 2024 16:28

Ankara'da haziran ayında dolu yağışı etkili oldu, yeşil alanlar beyaza büründü. Misket büyüklüğünde düşen dolu taneleri, araçlarda hasara yol açtı.

Başkent'te hafta başından itibaren etkili olan aşırı sıcaklar, bugün yerini yağışlı havaya bıraktı. Şehir merkezinde saat 15.00 sıralarından itibaren havanın serinlemesiyle birlikte sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Aniden bastıran dolu, dışarıda bulunan vatandaşları zor durumda bıraktı.

Yayalar balkon altları, otobüs durakları gibi üstü kapalı yerlere sığınarak dolu tanelerinden korunmaya çalıştı. Trafikteki sürücüler de araçlarını durdurup, yağışın sona ermesini bekledi. Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi'nde misket büyüklüğündeki dolu taneleri, kısa sürede zeminin beyaza bürünmesine neden oldu. Ayrıca dolunun şiddeti ile bazı araçların kaportalarında küçük çaplı hasar oluştu.

Kimi sürücüler branda ve battaniye gibi örtülerle araçlarında önlem almaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika süren doludan sonra sağanak devam etti. Belediye ekipleri, kent genelinde su baskınlarına karşı önlemlerini artırdı.

Ankara Valiliği ve Meteoroloji'den uyarı

Ankara Valiliği, akşam saatlerine kadar yağışın etkili olacağını belirterek vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), akşam saatlerine kadar Ankara'da yerel gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

MGM'nin son değerlendirmelerine göre, akşam saatlerine kadar yerel gök gürültülü sağanak yağışların batı ve kuzey kesimlerde (Ayaş, Sincan, Etimesgut, Yenimahalle, Kahramankazan, Çubuk, Pursaklar, Akyurt, Keçiören, Kalecik, Kızılcahamam, Çamlıdere, Altındağ) etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışla beraber ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınanın il genelinde etkili olacağı tahmini yapılırken; MGM, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları uyardı.