Sendika.Org'un haberine göre derneğin mühürlenmesini değerlendiren Mor Dayanışma’dan Selda Özgür, asılsız ithamlarla derneğin marjinalleştirildiğini ve kadın çalışmalarının sekteye uğratılmak istendiğini belirterek şunları aktardı:
"Ağustos ayında derneğimize polis eşliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görevliler geldi ve izinsiz şekilde dernek binamızda fotoğraf çektiler. 21 Kasım’da derneğimize bir tebligat geldi. Derneğimizin mühürleneceği ve 51 bin 168 lira para cezası kesildiği belirtildi. Dernekler masasına itiraz ettik. Onlarda bu cezanın çok yüksek bir meblağı olduğunu söylediler. Derneğimiz 28 Kasım günü de mühürlendi. Bununla ilgili hukuki mücadelemizde devam ediyor.
Tamamen asılsız ithamlarla derneğimiz mühürlendi. Biz mücadelemizin hiçbir aşamasını ücret karşılığı yapmıyoruz. Tamamen kadınları güçlendirmek üzerine faaliyetler yürütüyoruz. Çok sayıda kadın cinayeti davası ve kadına şiddet davasını takip ediyoruz. Antakya’da çok sayıda mahallede faaliyet yürütüyoruz. Bunu da çok iyi biliyorlar. Tamamen bu çalışmalarımızı sekteye uğratmak ve bizi marjinalleştirmek için uygulanan bir yöntem."
Mor Dayanışma Derneği’nden yapılan açıklamada derneğin yaptığı faaliyetlerden rahatsızlık duyarak bu denli yüklü bir para cezası kesilmesinin akıllara çocuklara tecavüz eden derneklere uygulanmayan cezaları ve aklama çabalarını getirdiği belirtildi ve şunlar eklendi:
"Mekanımızı kapatma kararı ve iftira ile kadın mücadelesine darbe vurulmak isteniyor. Kadın çalışması yürütmekte olan derneğimize iş yeri yaftası vurulurken, izinsiz eğitim suçlaması üzerinden faaliyetlerimiz engellenmek isteniyor. Ne kadar engel koyarsanız koyun kadın mücadelesini susturamazsınız. Kadınlar için eşit ve özgür bir dünya kurulana kadar ne olursa olsun mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."