Gündem

Antalya'da işkence skandalı: Bir işçiye günlerce eziyet edildi

Savcılığa başvuran işçi, zanlılardan şikayetçi oldu ve savcılık cep telefonu üzerinden işkencelere ait fotoğraflara ulaştı

18 Temmuz 2024 07:22

Antalya'da bir otomobil bakım atölyesinde çalışırken maaşı ödenmeyen Vedat Kurt, işyerinin dört ortağı tarafından günlerce işkenceye maruz kaldığını belirtti. Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre Kurt, yargılama sürecinin devam ettiğini ve şüphelilere henüz ceza verilmediğini açıkladı. İşkencesini cep telefonuyla kaydeden zanlıların, şikayetlerden dolayı yalnızca bir ay tutuklu kaldıkları bildirildi.

Vedat Kurt, Antalya'da otobüs kaporta tamircisi olarak çalışmaya başladığı 2020 yılında, işyeri sahibinin her ay maaşını eksik ödediğini iddia etti. İşverenden habersiz olarak işyerindeki para kasasından 15,400 TL alarak İstanbul'a kaçan Kurt, ailesine yapılabilecek tehditler üzerine Antalya'ya dönüp parayı geri ödedi. İddialara göre, bu olaydan sonra Kurt sandalyeye bağlanarak iki gün boyunca işkenceye maruz kaldı. Kurt'un dişleri kerpetenle çekildi, vücudunda morluklar oluştu ve kendisine hamam böceği yedirildi.

Kurt, şahısların güvenini tekrar kazanmaya çalışarak işyerinde çalışmaya devam etti ve zanlıların cep telefonundaki işkence görüntülerini kendi telefonuna aktardı. Savcılığa başvuran Kurt, zanlılardan şikayetçi oldu ve savcılık cep telefonu üzerinden işkencelere ait fotoğraflara ulaştı.

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Şanlıurfa temsilcisi Funda Bakış, işkenceye uğrayan işçi ile yaptıkları görüşmeyi aktararak, Kurt'un vücudunda işkence nedeniyle izlerin kaldığını ve adalet arayışına devam ettiklerini bildirdi.