Politika

Aracında kaçak sigara aparatları bulunmuştu: Özel'in istifasını istediği iddia edilen Ediz Ün hakkında Genel Merkez, "Kendisi talep etti" dedi

28 Eylül 2024 19:39

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait araçta gümrük kaçağı elektronik sigara aparatlarının bulunmasının ardından Ün'den istifasını istediği iddia edilmişti. CHP Genel Merkez'den yapılan açıklamada, Ün'ün adli süreç tamamlanana kadar partisinden istifa etmeyi talep ettiği ve bu talebin uygun görüldüğü ifade edildi, "Hukuki sürecin sonucuna göre Sn. Ün'ün partimize geri dönüp dönmeyeceğine karar verilecektir" denildi.

CHP Genel Başkanı Özel, ABD ziyaretinin ardından Türkiye'ye döndükten sonra partisinin Edirne Milletvekili Ün'ü Ankara'ya çağırdığı bildirilmişti. Ün, CHP Grup Başkanvekilleri ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından CHP Genel Merkez'den açıklama geldi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir.

Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Hukuki sürecin sonucuna göre Sn. Ün'ün partimize geri dönüp dönmeyeceğine karar verilecektir."

Ne olmuştu?

Edirne'de CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait araçta çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirilmişti. Ün, söz konusu olaya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Açılan soruşturmada, CHP Edirne Milletvekili Ün'ün olay günü kaçakçılıkta kullanılan aynı araçla tek başına yurda giriş yaptığı belirlenmişti. Sınırı geçer geçmez yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda duran Ün'ün, burada kaçakçılıkla suçlanan şoför ve diğer şüpheliyi aldığı iddia edildi.

CHP'li Ediz Ün adına kayıtlı çakarlı araçta, çok sayıda kaçak elektronik sigara aparatı bulundu

Aracında çok sayıda kaçak elektronik sigara aparatı ele geçirildi: CHP'li Ediz Ün'den açıklama

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok