Paris 2024

ASKİ Spor'dan olimpiyatlardan men edilen Rıza Kayaalp açıklaması: Tertemiz spor kariyeri lekelenmek isteniyor

Arslan, Kayaalp'in 3. Dünya şampiyonalarında 10 ve Avrupa şampiyonalarında 14 kez madalya kazandığını da hatırlattı

10 Temmuz 2024 11:00

Ankara ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kadrosundan çıkarılan milli sporcu Rıza Kayaalp ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Rıza Kayaalp’in spor kariyerinde kazandığı başarıların ve güç bir rekora imza attığının altını çizen Ankara ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, “Uluslararası arenada; defalarca şanlı bayrağımızı göndere çektiren ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya ezberleten, ABB ASKİ Spor’un sporcusu Rıza Kayaalp üzerinden özellikle sosyal medyada oynanan yalan ve asılsız iddialara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

"Spor kariyerine leke vuramayacaksınız"

Kayaalp'in Olimpiyat Oyunlarında 3. Dünya şampiyonalarında 10 ve Avrupa şampiyonalarında 14 kez madalya kazandığını hatırlatan Arslan, "Dünya güreşi için bu denli önemli ve profesyonel bir ismin, bilerek ve isteyerek yasaklı madde kullandığınıdüşünmek en hafif hâliyle ahmaklıktır. Rıza evladımızın, kariyerinin son döneminde 4. olimpiyat madalyası için çalıştığını hatırlatır, anasının ak sütü gibi temiz 24 yıllık spor kariyerine leke vurmayacağını bilmenizi isteriz"  ifadelerini kullandı.

"Doktor tavsiyesi yazılı kayıt altında"

Arslan açıklamasını, "Sporcumuz yoğun derecede baş ağrısı ve kulak çınlaması için tamamen doktor kontrolünde ilaç tedavisi almak zorunda kalmıştır. Sporcumuzun bu şikâyetleri ve doktor tavsiyeleri yazılı olarak kayıt altındadır. Mesleki bir hata neticesinde temiz spor kariyeri lekelenmek istenen sporcumuzun, ABB ASKİ Spor olarak her şekilde yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz” diyerek sonlandırdı. (DHA)

TIKLAYIN - Doping kullandığı tespit edilen Milli Güreşçi Rıza Kayaalp olimpiyatlardan men edildi