Gündem

Aslı Baykal: Berat Albayrak Türkiye'nin önüne çok büyük bir yol açtı

Albayrak aya gideceğiz demiş sonsuz dalga geçilmiştir. Bu da yalnızca dalga geçenlerin vizyonsuzluğu olabilir

23 Ağustos 2024 18:07

11 Şubat 2023 yılında hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında yaptığı paylaşımda, "İç-dış kaynaklı çok büyük saldırılara maruz kalan ve sonunda görevinden ayrılan Berat Albayrak Türkiye'nin önüne çok büyük bir yol açtı" dedi. Paylaşımıyla ilgili yapılan yorumlara cevap veren Baykal, "Berat Albayrak ile ilgili yaptığı paylaşım benim gerçekten samimi düşüncelerimdir" ifadelerinde bulundu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, 8 Kasım 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla 2018'den beri sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Berat Albayrak hakkında , "2017de sondaj gemisi alarak derin deniz sondajında dışa bağımlılığı kaldırdı" diyerek, Albayrak'ın Türkiye'nin önüne çok büyük bir yol açtığını söyledi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Baykal şunları söyledi:

"Berat Albayrak Türkiye'nin önüne çok büyük bir yol açtı"

"Ortalıkta ana muhalefet kalmadığına göre bari ülkemizin doğal gaz yolculuğuna bakalım. Algı operasyonuna güzel bir örnek olarak incelenebilecek, iç-dış kaynaklı çok büyük saldırılara maruz kalan ve sonunda görevinden ayrılan Berat Albayrak Türkiyenin önüne çok büyük bir yol açtı. Berat Albayrak 2017de sondaj gemisi alarak derin deniz sondajında dışa bağımlılığı kaldırdı ve ülkemizin kaynakları ile doğal gaz arama çalışmalarını başlattı. Doğal gaz rezervi bulundu dendiği zaman dalga geçildi, seçim çalışması dendi. Günümüzde doğal gaz sondaj gemileri ve sismik araştırma gemileri ile günlük 6 milyon metreküp doğal gaz üretiliyor ve doğal gazda dışa bağımlılık kalkıyor. Vizyon sahibi insanlar ancak ülkemizi ileri götürebilir, saldırılara uğradıkları zaman onlara sahip çıkmak sanıyorum hepimizin görevi."

"Albayrak aya gideceğiz demiş sonsuz dalga geçilmiştir"

Paylaşımının ardından yapılan yorumları "Çıkan doğal gazı görme şansım hiç yok" diye cevaplayan Baykal, mesajı açıklama sebebinin alınan sondaj gemisi ve yapılan çalışmaları çok doğru bulması olduğunu ifade ederek "Albayrak aya gideceğiz demiş sonsuz dalga geçilmiştir. Bu da yalnızca dalga geçenlerin vizyonsuzluğu olabilir" dedi. Sosyal medya hesabından açıklamasını sürdüren Baykal şunları söyledi;

"Gelen yorumlar üzerine bir açıklama mesajı atıyorum. Doğal gazı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının çıkardığını biliyorum. Karadeniz'de açılan Sakarya Kuyusundan çıkarılıyor. Günlük miktarı açıklanan dışında öğrenme şansım yok. Çıkan doğal gazı görme şansım hiç yok. Bu konuda neden şüpheci olunduğunu bilmiyorum. Çünkü zaten o bölgede çok yoğun çalışmaları pek çok ülkenin götürdüğü bir gerçek. Ben herhangi bir yönetim kademesinde değilim, önüme gelen bilgileri değerlendiriyorum. Yerinde araştırma yapabilir isteyen ve bilgilerini paylaşabilir. Bu mesajı hazırlama sebebim dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla bir sondaj gemisi alınması ve çalışmaların başlatılmasını çok doğru bulmam ve desteklemem. Ülkemizin ve insanımızın gücüne sonsuz inanıyorum, her vatanseverin de inanması gerekir. Neden biz yapamayalım? Hatta Albayrak aya gideceğiz demiştir ve sonsuz dalga geçilmiştir. Bu da yalnızca dalga geçenlerin vizyonsuzluğu olabilir diye düşünüyorum."

"Paylaşım benim gerçekten samimi düşüncelerimdir"

Aslı Baykal, sabah.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede şunları söyledi,

"Berat Albayrak ile ilgili yaptığı paylaşım benim gerçekten samimi düşüncelerimdir. Benim kimseden ne beklentim ne de çıkarım var. Şunu çok net söyleyeceğim. Uzun süredir enerji yolculuğunu ve ülkenin attığı adımları takip ediyorum. Yapılan tüm keşifler kendi gemilerimizle. Bu vizyonu ortaya koyan kişi de Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Berat Albayrak. Gemileri o ülkemizin filosuna katmış" dedi.

"Meyve veren ağacı taşlarlar" diyen Baykal şu ifadeleri kullandı, "Her zaman böyle olmuştur. Meyve veren ağacı taşlarlar. Muhalefet saldırdı. Sosyal medya saldırdı. Tuhaf bir biçimde bu kadar katkıya rağmen saldırıldı. Bu saldırılardan sonra asıl konuşmamız gerekeni konuşamadık. Yapılan iş konuşulamadı."