Politika

Atama bekleyen engelli öğretmen, ağlayarak Özgür Özel’den yardım istedi: İadeiziyarette sesimizi duyurur musunuz?

08 Haziran 2024 14:22

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özel’in binaya gelişi sırasında atama bekleyen engelli öğretmen Işıl Taşlı, Özel’in yanına gelip ağlayarak yardım istedi. Taşlı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP'ye yapacağı ziyarete göndermede bulunarak, “İadeiziyarette sesimizi duyurur musunuz” dedi. Özel de Taşlı’ya “Ağlama, geçen sefer 5 bin atamayı söyledik, yine söyleyeceğim” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Lideri Özel’i CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay karşıladı.

Özel, il başkanlığına geldiği sırada atama bekleyen öğretmen Işıl Taşlı, Özel’in yanına gelip ağlayarak yardım istedi. Taşlı, Özel’den atama bekleyen öğretmenlere ses olmasını istedi. Ağlayarak konuşan Taşlı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye salı yapacağı ziyarete göndermede bulunarak, “Sesimizi duyurur musunuz iadeiziyarette" dedi.

Taşlı’yı "ağlama" diyerek teselli etmeye çalışan Özel, “Her seferinde duyuruyoruz. Yalnız şunu söyleyeyim ben; geçen sefer sizinkiler geldi ziyaret etti. Konuştuk. 5 bin engelli öğretmen ataması yapıldı. Geçen sefer 5 bin atamayı söyledik, yine söyleyeceğim” dedi.

Özel, daha sonra örgütle görüşmek üzere il başkanlığına girdi.

Taşlı: Var olabileceğimiz tek yer devlet kadroları

Özel’in ardından basın mensuplarına atanamayan öğretmenlerin sorunlarına ilişkin konuşan Taşlı, şunları kaydetti:

“Sıralarımız açıklandı. Devletimizden atama bekliyoruz. Hastalıklarımız çok zor. Özel okullar engelli olduğumuz için bize iş vermek istemiyor. Hepimiz lisans eğitimlerimizi başarıyla tamamladık. Hepimizi öğretmen olduk. Devletimizin kadrolarına gelmek istiyoruz. 5 bin atama geçen yıl yapıldı. Arkada gözü yaşlı bir tane engelli öğretmenimiz kalmadı. Bu yıl sayımız onun çok çok altında. Yine arkada gözü yaşlı engelli öğretmen arkadaşım kalsın istemiyorum. Bu bir gelenek haline gelmedi. Engellilerin hayatları çok zor. Aramızda MS hastası, ortopedik problemi olan, görme problemi olan arkadaşlarımız var. Hayatlarımız çok zor. Özel sektörde de kendimize yer bulamıyoruz. Bizim var olabileceğimiz tek yer devlet kadroları. Biz de öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz.”