Kültür-Sanat

Atilla Dorsay, "Benim Sevgili '6 Silahşörler'im" kitabı için okurla buluşuyor

"Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim ve Semih Kaplanoğlu. Benim Sevgili 6 Silahşörlerim..."

20 Eylül 2024 09:33

T24 Kültür Sanat

Türkiye medyası ve sinemasının en kıdemli yazarlarından Atilla Dorsay, yönetmenler Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim ve Semih Kaplanoğlu'nun filmlerini ele aldığı "Benim Sevgili '6 Silahşörler'im" kitabı için bir imza günü ve söyleşi düzenleniyor.

Etkinilk 21 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'te İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Minoa Pera Kitabevi'nde gerçekleşecek. Etkinliğe Dorsay'ın yanı sıra konuk yönetmenler de katılacak.

Kitap tanıtımından:

"Sinema dünyasına açılım getiren ünlü 6 yönetmen ve filmleri...

1970 yılında Yılmaz Güney'in Umut filmiyle başladığım Türk sineması yazılarımı o günden beri tam bir adanmışlıkla sürdürdüm. Özellikle 90'larda gelen yeni bir kuşak ise beni sanki büyüledi. Üst üste gelen beş erkek, bir kadın... Film yapma serüveni sırasına göre Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim ve Semih Kaplanoğlu. Hemen hepsi çabalarını günümüze dek sürdürdüler. Şimdi onları topluca yeniden anıyorum. Benim Sevgili 6 Silahşörlerim nitelemesiyle... Ve sadece eleştirilerimi değil, filmlerinin açtığı her türlü tartışmayı da anarak... Araya bir uluslararası İngilizce yazı bile girmiş... Umarım silahşörlerim bu yolda devam ederler."


 

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?