EURO 2024

Avrupa Şampiyonası tarihinde bir ilk!

E Grubu takımlarından Romanya ve Belçika averaj ile tur atladı, Ukrayna grubu sonuncu bitirdi

26 Haziran 2024 21:45

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu'nda üçüncü ve son maçlar yapıldı. maçlar sonucunda grupta bulunan takımlar 4 puana ulaştı. Takımların aynı puanla grubu bitirmesiyle Avrupa Şampiyonası tarihinde bir ilk gerçekleşti. Takımların gruptan çıkmasında averaj etkili oldu.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda Ukrayna ile Belçika, Stuttgart Arena'da, Slovakya ile Romanya da Frankfurt Arena karşı karşıya geldi.

Slovakya-Romanya maçı 1-1, Ukrayna-Belçika karşılaşması ise 0-0 berabere sona erdi. Son maçlar öncesinde üçer puanı bulunan takımlar, dörder puana ulaştı. Gruptaki sıralada ise averajlar belirleyici oldu.

Romanya'nın lider, Belçika'nın ise ikinci çıktığı grupta Slovakya da en iyi 4 üçüncü arasına girerek tur atladı. Diğer takımlarla aynı puanı elde etmesine rağmen averajı kötü olan Ukrayna ise turnuvaya veda etti.

Turnuva tarihinde ilk yaşandı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk kez 4 takım da grubu aynı puanla bitirdi.

1980'den itibaren grup maçlarının oynandığı turnuvada, ilk kez tüm takımlar aynı puanı elde etti. Averajla elenen Ukrayna ise 4 puan almasına rağmen sonuncu olan ilk takım oldu.

 Puan durumu

Romanya-4

Belçika-4

Slovakya-4

Ukrayna-4