Dünya

Avustralya'dan uluslararası öğrencilere sınırlama

27 Ağustos 2024 13:48

T24 Dış Haberler

Avustralya, genel göçü pandemi öncesi seviyelere düşürme çabaları kapsamında ülkeye kabul ettiği uluslararası öğrenci sayısına bir sınırlama getirecek.

Ülke, dünyanın en büyük uluslararası öğrenci pazarlarından birine sahip olmasına rağmen, 2025 yılı için yeni kayıt sayısının 270 bin ile sınırlı kalması planlanıyor.

Hükümet yaptığı açıklamada, her yükseköğretim kurumuna ayrı bir kısıtlama getirileceğini duyurdu. 

Bu değişiklik, bazı üniversitelerin "ekonomik vandalizm" olarak adlandırdığı yükseköğretim sektörünü kızdırdı; ancak Canberra, bunun eğitim sektörünün kalitesini ve uzun ömürlülüğünü artıracağını belirtti.

Hükümetin 2024 yılı başında açıkladığı son rakamlara göre, Avustralya yaklaşık 717 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Üniversitelerdeki uluslararası öğrenci sayısının Covid-19 öncesine göre yüzde 10, özel mesleki ve eğitim kurumlarındaki öğrenci sayısının ise yüzde 50 artış gösterdiği ifade edildi. 

Hükümet, uluslararası öğrenciler için daha sıkı İngilizce dil şartları ve ikinci bir öğrenci vizesi için başvuranlara yönelik daha sıkı denetimler ve kurallar getirileceğini açıkladı.