Gündem

Aydın'da sele kapılan 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

05 Kasım 2023 09:00

Aydın'ın Söke ilçesinde sağanak yağış nedeniyle oluşan sele kapılan 3 kişi öldü, kaybolduğu bildirilen 1 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, dün gece başlayan sağanak yağış, Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde sele neden oldu.

Vali Yakup Canbolat, selin etkili olduğu bölgelere AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildiğini ifade etti.

Söke ilçesine bağlı Demirçay Mahallesi'nde 5 aracın sele kapıldığını belirten Canbolat, burada kaybolduğu bildirilen 2 kişinin cenazesine ulaştıklarını, bir kişi için arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Güzeltepe Mahallesi'nde de bir kişi için kayıp başvurusunda bulunulduğunu aktaran Canbolat, İzmir'den de bölgeye takviye ekiplerin sevk edildiğini bildirdi. İzmir'de de gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Çitlembik Deresi taştı, cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı ev iş yerlerini su bastı.

1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, toplam 3 kişi hayatını kaybetti 

Aydın'ın Söke ilçesi Güneyyaka Mahallesi'nde dün gece akıntıya kapılarak kaybolan 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Cesedin Nurten S.'ye (70) ait olduğu tahmin edilirken, yapılacak tespitin ardından kimliği netlik kazanacak. Kayıp Ali Alptekin’i arama çalışmaları ise sürüyor.

Bu arada bölgede hasar tespit çalışmaları da başlatıldı. Akıntıya kapılarak zarar gören araçlar ise çekicilerle bulundukları yerden kaldırılmaya başlandı.

TIKLAYIN - İzmir’de sağanak yağış: Dere taştı, ev ve iş yerlerini su bastı!

TIKLAYIN - Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı