Gündem

Aynı şirkete deprem bölgesinden altıncı ihale: Bedeli 2 milyar 100 milyon TL

Şirketin yönetiminde bulunan Kandaş'ın eski İçişleri Bakanı Soylu ve AKP’yi öven paylaşımları bulunuyor

27 Eylül 2024 16:57

AKP’yi ve eski İçişleri Bakanı, AKP milletvekili Süleyman Soylu’yu öven paylaşımlarıyla gündeme Ottotek İnşaat, geçen yılki Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’dan TOKİ konutları yapımı için 2 milyar 100 milyon TL’lik ihale aldı. Böylece şirket, deprem bölgesinden altıncı ihalesini almış oldu.

T24’ün edindiği bilgiye göre, AKP’ye ve Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Osman Gazi Kandaş’ın yönetiminde bulunduğu Ottotek İnşaat, deprem bölgesinden altıncı ihalesini aldı. 

Şirketin bugüne kadar aldığı deprem ihaleleri şöyle:

-Kahramanmaraş Göksun’da deprem konutu ihalesini 2018 genel seçimlerinde AKP’den Siirt milletvekili aday adayı olan Bedrettin Binbay’ın şirketi Binbay Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’yle ortaklık yaparak 1 milyar 195 milyon 556 bin TL’ye aldı.

-Malatya’da deprem konutu inşasını yine Binbay Yapı ile ortak olarak 1 milyar 356 milyon TL’ye aldı.

-Malatya’da deprem konutu ihalesini Kandaş’ın yönetim kurulunda bulunduğu Enam İnşaat ile birlikte 1 milyar 568 milyon TL’ye aldı.

-Yine Ottotek ve Enam İnşaat ortaklığında Osmaniye’deki deprem konutu inşasının ihalesi 1 milyar 865 milyon TL’ye verildi.

-Malatya’da ahır inşasının ihalesi 1 milyar 664 milyon TL’ye Ottotek ve Enam İnşaat ortaklığına verildi.

- Son olarak ise Hatay’da inşa edilecek olan deprem konutlarının ihalesi 2 milyar 100 milyon TL’ye Ottotek’e verildi.

Soylu’yu ve AKP’yi öven paylaşımları bulunuyor

Aynı zamanda MKE Ankaragücü’nün de yönetiminde bulunan Kandaş’ın sosyal medya hesabında iktidarı öven birçok paylaşım bulunuyor.