Gündem

Ayşe Ateş: O gece talimat geçildiğini herkes biliyor, Olcay Kılavuz mecbur kaldığında gidip ifadesini verecek

14 Haziran 2024 20:09

T24 Haber Merkezi

Suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, ikinci kez İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Dervişoğlu ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında adı geçen eski Ülkü Ocakları Başkanı ve 27. Dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz hakkında da "O gece, 'Sinan'ın ailesine kimse başsağlığı dilemesin, cenazesine kimse gitmesin' diye talimat geçildiğini herkes biliyor. Yani sağır sultan bile biliyor. Bu bir gerçek. Bunu biliyoruz. Kendisi de vakti geldiğinde, çağrıldığında, mecbur kaldığında gidip ifadesini verecek. Gerekeni yapacak ya da yaptırılacak artık" ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş, bugün karnelerini alan kızları Banuçiçek ve Bengisu ile birlikte Dervişoğlu'nu ikinci kez makamında ziyaret etti. Ateş, Dervişoğlu'nun kurmayları ile birlikte Sincan’da görülecek ilk duruşmaya katılacağını ve "Adalet yürüyüşünde Ayşe Ateş ve kızlarını son güne dek yalnız bırakmayacağını" yinelediğini söyledi. Ateş, ziyaretiyle ilgili yaptığı paylaşımda da Sinan Ateş davasının ilk duruşması öncesinde Dervişoğlu ile istişarede bulunduğunu yazdı. Dervişoğlu da Ateş çiftinin kızlarıyla beraber çektirdiği fotoğrafı paylaşarak "Sevgili Bengisu ve Banuçiçek karneleriyle birlikte dedelerine uğradı. Bu güzel ziyaret için kardeşim Ayşe Ateş’e teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Müsavat Dervişoğlu ile Ayşe Ateş, ve kızları (Fotoğraf: Müsavat Dervişoğlu X hesabı)

"Adalet yürüyüşümüzde bizi son güne dek yalnız bırakmayacağını yineledi"

Ateş'in paylaşımının tamamı şöyle:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu kızlarım Banuçiçek ve Bengisu ile birlikte makamında ziyaret ettik. Kızlarım Müsavat Dedelerine karnelerini takdim ettiler. Sayın Dervişoğlu ile 1 Temmuz günü yapılacak olan ilk duruşma öncesinde istişarede bulunduk. Kurmayları ile birlikte Sincan’da olacağını ve adalet yürüyüşümüzde bizi son güne dek yalnız bırakmayacağını yineledi. Gösterdiği yakınlık, ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum."

Dervişoğlu'ndan paylaşım

Dervişoğlu da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla Ayşe Ateş ve kızlarıyla çektirdiği fotoğrafı paylaştı, "Sevgili Bengisu ve Banuçiçek karneleriyle birlikte dedelerine uğradı.
Bu güzel ziyaret için kardeşim Ayşe Ateş’e teşekkür ederim" diye yazdı.

Ateş, görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı

1 saatlik görüşmenin sonunda çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ateş, "Görüşmemiz gayet güzel geçti. Kendisine teşekkür ettim, öncelikle verdiği destekten ötürü. 1 Temmuz'daki ilk duruşmamıza davet ettim. Katılacağını, kurmaylarıyla birlikte katılıp bize destek vereceğini kendisi de ifade etti sağ olsun. Önerilerini dinledik. Fikirlerini aldık. Fikir alışverişi yaptık ve teşekkür ederek ayrıldık yanından" ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş: Kendisi de vakti geldiğinde, mecbur kaldığında gidip ifadesini verecek

Ateş, eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'la ilgili soruya, "O gece, 'Sinan'ın ailesine kimse başsağlığı dilemesin, cenazesine kimse gitmesin' diye talimat geçildiğini herkes biliyor. Yani sağır sultan bile biliyor. Bu bir gerçek. Bunu biliyoruz. Kendisi de vakti geldiğinde, çağrıldığında, mecbur kaldığında gidip ifadesini verecek. Gerekeni yapacak ya da yaptırılacak artık. Onu göreceğiz zaman içerisinde" dedi.

"Karanlık el bulunur, açığa çıkarılırsa bu siyasi cinayet çözülecek"

Sinan Ateş cinayetini soruşturan yargı mensuplarının Ankara'dan uzaklaştırılması ile ilgili soru yöneltilen Ateş, "Ben bugün bir açıklama yaptım. Bir çağrıda bulundum Sayın İçişleri Bakanı'na ve Adalet Bakanı'na. Burada zaten detaylı bir şekilde anlattım. Bu siyasi cinayetin üzerindeki karanlık el bulunur, açığa çıkarılırsa bu siyasi cinayet çözülecek, aydınlığa kavuşacak ve vicdanlar rahat edecek. Bunun bir an önce hızlı bir şekilde yapılması bizim de talebimiz" diye konuştu.

"Hazırladığımız zaman dosyamızı Yılmaz Tunç'a ileteceğiz"

Ateş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un özel kalemi ve şahsi numarasını kendisine verdiğini belirtip, "Ben istediğim zaman kendisine ulaşabiliyorum. Ancak çok yoğun olduğu için rahatsız etmek istemiyorum. Bize bu konuyla alakalı 'Bir dosya hazırlayın' dediler. Biz de dosyamızı hazırlıyoruz. Hazırladığımız zaman kendisine ileteceğiz zaten" dedi.

Ayşe Ateş, birçok siyasi parti liderini ziyaret etmişti

Ayşe Ateş daha önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmüştü. Ayşe Ateş'in eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de ziyaret etmesi bekleniyor.

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.