Kültür-Sanat

Baby Reindeer'ın yaratıcısı Richard Gadd: Bazen milyonlarca insanın beni yargıladığını düşünüyorum

22 Eylül 2024 09:35

T24 Kültür Sanat

Emmy Ödülleri’ne 4 dalda kazandığı ödüllerle damga vuran Baby Reindeer’ın başrol oyuncuları Richard Gadd ve Jessica Gunning Hürriyet yazarı Barbaros Tapan’a konuştu. Richard Gadd “Bazen milyonlarca insanın beni yargıladığını düşünüyorum” derken, Jessica Gunning de “Oynadığım karakter ve Richard’ın anlattığı hikâye beni birçok yönden etkiledi” dedi.

Komedyen Richard Gadd’ın aynı adlı otobiyografik tek kişilik gösterisinden uyarlanan “Baby Reindeer” Emmy Ödülleri’ne damga vuran yapımlardan oldu. 38 yaşındaki Jessica Gunning tarafından canlandırılan Martha’nın Richard Gadd’ı birkaç yıl boyunca takip ederek taciz etmesini konu alan mini dizi, 4 dalda Emmy kazandı.

TIKLAYIN - 76. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu: Shogun 5, Baby Reindeer 4 ana dalda ödül aldı

Takıntılı bir insan tarafından sürekli takip edilmekten kaynaklanan zihinsel stresle baş edemediği zamanlar olduğunu söyleyen Richard Gadd, “Çeşitli aşamalarda dayanılmaz seviyeye ulaştı. Benim yaşadıklarım çok stresliydi. Ama mutlaka kendine zaman ayırmak lazım. Kendinize bakmak, dinlenmek, keyif aldığınız bir şeyi yapmak oldukça iyileştirici hissettiriyor” dedi.

Hikâyesini yayınladığı için kesinlikle pişmanlık duymadığını ifade eden Gadd, “Bazen milyonlarca insanın beni yargıladığını düşünüyorum. Ama çok fazla olumlu tepki alıyoruz. Birçok insan dizinin onlara ne kadar yardımcı olduğunu söylüyor. Çok iyi hissettiren ve aynı zamanda oldukça ürkütücü ve çok büyük bir yolculuktu” diye konuştu.

Jessica Gunning, karakterle ilgili kendisini en çok nelerin etkilediğini şöyle açıkladı:

“Richard’ın Martha karakterinin yazımı inanılmazdı. O kadar katmanlı ve karmaşıktı ki ona karşı hemen şefkat hissettim. Karakteri asla kötü olarak görmedim. Tatlı, savunmasız ve hasarlı olduğunu düşündüm. Ama gerçekten zordu özellikle de dizinin sonlarına doğru otobüs durağında beklediği sahneler beni gerçekten etkiledi. Kendine olması gerektiği gibi iyi bakmadığı açıktı. Etkilendim, işten eve gittiğimde kurtulamadım. Çekimler boyunca bu durum aklımdan çıkmadı. Oynadığım karakter ve Richard’ın anlattığı hikâye beni birçok yönden etkiledi.”

TIKLAYIN - "Baby Reindeer"ın başrolü Richard Gadd: Cinsel saldırı sahnelerini çekerken ağladık


 

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?