Dünya

Bacak boyunu 13 cm uzatmak için 130 bin euro harcadı

25 Haziran 2024 14:57

T24 Dış Haberler

Hamburg'da yaşayan 32 yaşındaki Alman realite TV yıldızı Theresia Fischer, bacaklarını 13 cm uzatmak için birçok acı verici prosedürden geçtiğini duyurdu. 

Geçirdiği çeşitli ameliyatlardan sonra 1.80 boyuna ulaşan Fischer, yeni kemik dokusunun büyümesini sağlayan teleskopik çelik çubukların çıkarılması için yapılan sekizinci ve son ameliyatının ardından Freiburg'daki Üniversite Hastanesinden ayrıldı.

Fischer, yeniden yürüyebilecek kadar iyileşene kadar koltuk değnekleri ve tekerlekli sandalye yardımıyla ihtiyaçlarını gidereceğini belirtti. 

Genç yıldızın, geçirdiği operasyonlar için 130 bin euro'nun üzerinde bir harcama yaptığı iddia edildi. 

Yoğun ameliyatı 8 zorlu yıla yayılan Fischer, ilk bacak ameliyatını 2016 yılında, ikincisini 2022 yılında geçirdi. Uyluk ve alt bacak kemikleri kesilerek çubuklarla kaval kemiklerine yerleştirildi. 

Sağlık görevlileri, yıllar boyunca bacakları istediği "süper model" uzunluğuna erişene kadar çubukları değiştirmeye devam etti. 

Genç kadın, "8 yıldır çektiğim fiziksel ve zihinsel acılar o kadar büyüktü ki, bunu kelimelere dökemiyorum bile. Nihayet bitti ve bugün 1.84 boyundayım" diye konuştu.