Politika

Bahçeli "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah" dedi, Özel'in elini tuttu: Üzülme, bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor

01 Ekim 2024 21:43

T24 Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davayı yakından takip eden Halk TV ve CHP genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "CHP Genel Başkanı'nın mahkeme kapılarında bir avuç MHP düşmanıyla esip gürlemesi batık gemileri gibi sallanması tek kelimeyle yüzsüzlüktür" dedi. Bahçeli, Halk TV ve CHP'ye "ayağınızı denk alın" dedi.

TBBM'de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda ise MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Özgür Özel selamlaştı. İki lider arasında gerçekleşen kısa sohbette Bahçeli, Özel'in elini tutarak, "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah" dedi. Özel ise "Yok, yok" cevabını verdi.

Bahçeli'nin Özel'in elini tutarak, "Üzülme, bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor. Siyasetin gereği olarak..." demesi üzerine bu kez Özel, "Celal (Adan) Bey gibi dostlarımız duygularımızı biliyor. Önemli olan doğru bildiğini söylerken saygıda sevgide eksiklik göstermemek. Hürmetler ederim" diye cevap verdi.

 

Özel'den açıklama: Devlet Bey'in bugünkü ifadeleri ağırdı, ben de gerekli cevabı verdim

Özel, Bahçeli'yle sohbetine ilişkin gazetecilerin "Bir kırgınlık var mı?" sorusu üzerine, siyasette kişisel kırgınlıkları sürdürmenin, o partinin mensuplarına haksızlık olacağını söyledi. Özel, "Geçmişte DEM Partililerin hatırını soruyoruz diye bizi eleştirenler oluyordu. Ben 'Bu milletten, bu halktan oy alan her parti kıymetlidir' diyordum. O yüzden Devlet Bey'in bugünkü ifadeleri ağırdı, ben de gerekli cevabı verdim. Kendisi 'Birbirimizi kırmıyoruz umarım, siyasetin gereği böyle ifadeler oluyor' dedi. Ben de 'Celal Bey de bilir, hepimiz doğru bildiğimizi söyleriz ama nezaketten taviz vermeyiz' dedim. Sonrasında karşılıklı selam, saygı, ayrıldık. Doğrusu budur, bir adım geri atmam ama nezaketi de elden bırakmayız." ifadelerini kullandı.


 

Bahçeli'den DEM Parti açıklaması: Barışı sağlamak lazım

DEM Parti'ye sert ifadeleri ve yer yer hedef göstermeriyle gündeme gelen Bahçeli, resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, DEM Partililerle Genel Kurul'da tokalaşmasına ilişkin de açıklama yaparak, "Yeni bir döneme giriyoruz, dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım" dedi.

Meclis açılış oturumunun kapanmasının ardından Bahçeli salondan ayrılırken DEM Parti Eş Başkanlarının yanına gelmiş, aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın da olduğu milletvekilleriyle tokalaşmıştı.

"Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız" diyen Kılıçdaroğlu'na Özel'den yanıt: Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz

Özel'den Erdoğan'a: Anayasaya uymayanla anayasa masasına oturmayı düşünmüyoruz

TBMM'de yeni yasama yılı resepsiyonu | Bahçeli'den, DEM Parti'yle tokalaşmasına ilişkin açıklama: Yeni bir döneme giriyoruz, ülkemizde barışı sağlamak lazım