Gündem

Bahçeli’nin “hayır duasını alan” emniyet müdürü merkeze alındı, sakız çiğneyen müdür görevde kaldı!

16 Ağustos 2024 12:39

T24 Ankara

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nden Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne atanmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı ziyaretle gündeme gelen Ahmet Selçuk Okumuş, merkeze alındı. Iğdır Belediyesi’nden atılan işçilere destek vermek amacıyla belediye önüne geldiği sırada sakız çiğnemesi nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın tepkisini çeken Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya ise yerinde kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasından sonra Resmi Gazete’de yayımlanan emniyet müdürleri kararnamesi çerçevesinde yapılan bir atama dikkati çekti.

Bakan Yerlikaya’nın geçen yıl göreve gelmesinden sonra gerçekleştirdiği il emniyet müdürleri kararnamesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’den Karaman’a İl Emniyet Müdürü olarak atanan Ahmet Selçuk Okumuş, merkeze çekildi. Okumuş, Karaman’a atanmasının ardından Ankara’ya gelerek MHP lideri Bahçeli’yi ziyaret etmişti.

Bahçeli’yle çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan Okumuş, “5 yıldır gururla onurla görev yaptığım Türkiye’min yıkılmaz kalesi, şehitler diyarı güzel Osmaniye’mden ayrılmadan sayın büyüğümüzü ziyaret ederek hayır dualarını aldık. Allah devletimizi var etsin” mesajını yayımladı.

Okumuş, Karaman’daki görevinde henüz bir yılı dolmuşken dün akşam yayımlanan kararnameyle merkeze alındı. Yerine Polis Başmüfettişi Mehmet Turhan, Karaman Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.

Sakız çiğneyen müdür görevinde kaldı

Görev sırasında sırada sakız çiğnediğinin anlaşılması nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın tepkisini çeken Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya ise görevinde kaldı.

Iğdır Belediyesi’nde işten atılan personelin eylemine destek vermek amacıyla belediye önüne gelen Sakarya’nın sakız çiğnediği görüntüleri kameralara yansıdı.

Görüntüler üzerine, TBMM İnsan Hakları Komisyonu çalışmalarında milletvekillerinin sorusunu yanıtlayan Yerlikaya, “Hiçbir yerde sakız çiğneyerek ister suçluyu veya gözaltı kararlı olan birini veya başka bir meselede bu şekilde davranmasını kabul eden bir vali de olmadım, bakan da değilim. O münferit bir olaydır, gereğini yaparım” dedi.

TIKLAYIN -  Emniyet ve Jandarma’da atama depremi: Emniyet Genel Müdürü değişti, mezuniyet törenindeki konuşmasıyla gündem olan Jandarma Genel Komutanı emekli edildi