Gündem

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Defolu siyasetçi

"Ezanla dalga geçen Kürdistan'a göz kırpan CHP'ye haddini bildireceğiz"

12 Mart 2019 14:03

Yozgat'ta halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'lilere "Kurtulun" diyerek bahsettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, "Defolu siyasetçi" dedi.

Bahçeli öte yandan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelip bir grup ezana sloganlarla ıslıklarla terbiyesizlik ettiler" sözleriyle başlayan 8 Mart'taki ezan tartışmalarıyla ilgili olarak, "Ezanla dalga geçen Kürdistan'a göz kırpan CHP'ye Yozgat haddini bildirecektir" dedi.

Bahçeli ayrıca çeşitli gerekçelerden dolayı İyi Parti'ye geçen eski MHP'lilere, "İP’e gitmiş, bundan dolayı da şu anda pişmanlık duyan kardeşlerime açık çağrımdır. Zillete ortak olmayın. Yanlışa kucak açmayın.  Gelin helalleşelim ve 2023’ün Lider Ülke Türkiye’sine birlikte yürüyelim" çağrısında bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Belediye meclis üyelikleri üzerinden kirli pazarlıklar yapılıyor. 

"Doğuda Kürdistan'ı kuracağız, batıda Ak Parti ve MHP'ye karşı çalışacağız' diyorlar. Bu hainlerin dediğine bakar mısınız? Cumhur öldü mü ki Kürdistan'dan bahsediyorlar? Bölücülüğün düdüğü öttürüyorlar. Zillet oradaysa, millet orada. İhanet oradaysa Yozgat burada. Eğilmez başıyla bükülmez bileğiyle Türk milleti burada. Bizler çağ açıp çağ kapatan bir ruhun devamıyız. Cesur bir yüreğimiz, iman dolu bir kalbimiz var. 

"Karşımızda iki seçenek var ya hep birlikte olacağız, ya da hep birlikte yok olacağız. Ya beka diyeceğiz ya da bekaya razı olacağız. Esareti kabul etmemiş bir millete yakışan neyse zamanı gelince biz de onu yapacağız. Devletimiz bekası için her şeyi yapacağız. Ezilmek istenen Türk milletinin tarihi haklarını korkusuzca savunacağız. Gök kubbe çınlasın hainler ürksün zalimler titresin. Öyle bir cevap verin ki fitneye düşenlerin, hortumculuk yapanların dili tutulsun.

"Bu aziz millet çaresiz değildir.

"Ezanla dalga geçen Kürdistan'a göz kırpan CHP'ye Yozgat haddini bildirecektir. 

"Bu Kılıçdaroğlu'ndan kurtulun. CHP'ye çöreklenmiş defolu siyasetçilerden kurtulun. CHP'nin yanlışları Ağrı Dağı'nı aştı diye. Bunları yanlışları Everes'i de geçti. 

"İP’in, PKK’nın siyasi uzantılarıyla al gülüm ver gülüm ilişkisi ayyuka çıkmıştır. Sözde Iğdır’da aday çıkarmamışlardı. Ama Kandil’in Iğdır adayı İP’in aday çıkarmamasına teşekkür ederek karşılık vermiştir. Meral bunlara kardeş, Temel yandaş, Kemal ise yoldaşlık yapmıştır.  Bu vesile ile bir zamanlar partimizde bulunmuş ve bir sebepten dolayı İP’e gitmiş, bundan dolayı da şu anda pişmanlık duyan kardeşlerime açık çağrımdır. Zillete ortak olmayın. Yanlışa kucak açmayın.  Gelin helalleşelim ve 2023’ün Lider Ülke Türkiye’sine birlikte yürüyelim. 

Biz milli beka davasını sonuna kadar savunacağız. Biz Türk milleti için her fedakarlığa hazır olacağız. Cumhur İttifakı milli istiklalin namusudur. Cumhur İttifakı milli istikbalin müdafaa ruhudur. 16 Nisan Halk oylamasıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum, kural ve esaslarıyla yerleşmesi, kökleşmesi ve istikrar içinde devamı konusunda azimliyiz, kararlıyız, taviz vermeyecek bir iradeye sahibiz. Geri dönüş yok, tavsama yok, gevşeklik hiç yok.

Cumhur İttifakı, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun, yaşayacak, var olacaktır. Buna hiç kimse engel olamayacaktır. Nifak tutmayacak, tahrikler sonuç vermeyecektir. Cumhur İttifakı Türkiye’dir, istikbalimizin güvenidir, istiklalimizin güvencesidir.  Yeni hükümet sistemiyle birlikte Cumhur İttifakı’nın varlığını milli bekamız için mecburi görüyoruz.  Birliğimiz ve dirliğimiz için hayati sayıyoruz."