Sağlık

Bakan Koca'dan Eris varyantı açıklaması: Endişe edecek bir şey yok; halk için gündem olmaya değer değil

19 Eylül 2023 20:32

Sağlık Bakanı Koca, Eris varyantıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Endişe edecek bir şey yok" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un Eris varyantının halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra Türkiye'de de sınırlı sayıda vakada görüldüğünü belirterek, "Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil" diye konuştu.

X hesabından açıklama yapan Koca, şunları yazdı:

"Koronavirüs, ta salgının başından beri sürekli mutasyona uğradı. Omicron varyantının ardından da tüm dünya basit tedbirler dışında normale döndü. Bir virüs tamamen yok olmaz. Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. “Eris” adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim."

TIKLAYIN - Eris: Türkiye’de de görülen Covid varyantı tehlikeli mi, hakkında neler biliniyor?

TIKLAYIN - Prof. Dr. Ceyhan'dan Türkiye'de de görülen Eris varyantına ilişkin açıklama: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir