Politika

Bakan Şimşek'in istifa dedikodularının ardındaki diyalog: Kitapla siyaset uyuşmuyor Mehmet Bey, nasıl olacak bu iş?

Fatih Altaylı, Erdoğan ile Şimşek arasındaki diyaloğun, "Saray'da Şimşek'e karşı olan birileri tarafından sızdırıldığını" yazdı

17 Eylül 2024 13:05

Gazeteci Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen haftalarda istifa edeceği söylentilerinin kaynağını yazdı. 

Altaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısında Bakan Şimşek'e "Mehmet Bey, ekonomiyi tam olarak kitaba göre yönetiyorsunuz maşallah. Ama kitapla siyaset her zaman uyuşmuyor. Siz kitabı çok iyi biliyorsunuz ama biz de siyaseti biliyoruz. Bu iş nasıl olacak" dediğini yazdı. Altaylı, bu diyaloğun, 'Saray'da Şimşek'e karşı olan birileri tarafından sızdırıldığını' ve bunun istifa dedikodularına sebep olduğunu belirtti.

Altaylı ayrıca, Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan "hiç ama hiç memnun olmadığını, kendi kafasında başka bir isim olmasına rağmen, çevresinden gelen telkinlerle onu atadığını" belirtti. Altaylı, Erdoğan'ın Bakan Yumaklı'ya "Siz bu işi hiç bilmiyormuşsunuz" diyerek tepki gösterdiğini de ifade etti.

Verdiği bilgilerin ardından "artık eskisi gibi kulis yazan olmadığı ve bu gibi şeylerin gizli kaldığını" eleştirisinde bulunan Altaylı, "Ne yazık ki, Ankara gazeteciliği can çekişiyor. Bazıları iktidarın hoşlanmadıklarına sövmeyi gazetecilik zannediyorlar. Tabii bunu politikacılık zanneden de az değil!" yorumunu yaptı. 

Yazının tamamı için tıklayın. 


Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor