Ekonomi

Bakan Şimşek, tek haneli enflasyon için tarih verdi

"Enflasyon bu yıl düşük 40'lı ya da yüksek 30'lu seviyelere inebilir"

20 Haziran 2024 13:45

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun gelecek yıl 10'lu seviyelere, bir sonraki yıl ise tek haneye düşebileceğini söyledi.

Londra'da Chatham House düşünce kuruluşunun düzenlediği bir etkinlikte konuşan Şimşek, "Sürdürülebilir ve güçlü dezenflasyon sürecinin eşiğindeyiz. Enflasyonun gelecek yıl 10'lu seviyelere ve sonraki yıl tek haneye düşmesi muhtemel" dedi.

Reuters'ın haberine göre Şimşek, "Enflasyon bu yıl düşük 40'lı ya da yüksek 30'lu seviyelere inebilir. Gelecek yıl orta onlu seviyelere ve bir sonraki yıl da tek haneli seviyelere gerileyebilir" ifadesini kullandı.

Şimşek, piyasaların da, yürütülen programın enflasyonu dizginleyeceğine ve düşüreceğine inanmaya başladığını ifade etti.

Şimşek, ayrıca Türkiye'nin neden BRICS'e üye olmadığına ilişkin gelen bir soruyu, Türkiye'nin ana ortağının Avrupa Birliği (AB) olduğu ve AB'den ayrılamayacağı şeklinde yanıtladı.

Şimşek'in Londra temasları cuma gününe kadar devam edecek.

Yatırım bankaları JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılar kapsamında Şimşek, yüzlerce yatırımcıyla bir araya geliyor.

TIKLAYIN - Akbank ve Chatham House’tan "Yükselen Güçler ve Çok Kutuplu Dünya" paneli: Gelişmekte olan ülkeler, küresel siyasette kendilerini nasıl konumlandırıyor?