Gündem

Bakan Uraloğlu'ndan "milli voleybolcular" açıklaması: Dönüşlerini inşallah business olarak organize etmeye çalışıyoruz

28 Mayıs 2024 16:19

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Voleybol Kadınlar Millet Ligi 2.etap müsabakaları için ABD'ye giderken ekonomi sınıfında uçan A Milli Kadın Voleybol Takımı ile ilgili soruları yanıtladı. Uraloğlu, "THY'nin yüzbinlerce dolarlık sponsorluk anlaşmaları var milli takımlarımızla. Dolayısıyla böyle bir yaklaşımda olan bir kurum bunu esirgemeyecektir. Dönüşlerini inşallah business olarak organize etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Kadın voleybolcular neden ekonomide uçtu?

Bakan Uraloğlu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. 

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının ABD uçuşlarının THY tarafından ekonomi sınıfında gerçekleştirildiği belirtilerek, bunun nedeninin sorulmasına karşılık Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Biz de sosyal mecralardan veya haber kaynaklarından bilgi sahibi olduk. Onun üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı ile konuştum. Şunu söyledi, 'Amerika uçuşu, yaklaşık 13 saatlik bir uçuş. Bize 10 gün önce haber verdiler. 10 gün önce özel bir uçak ya da özel bir sefer ilave etmeksizin bunu çözme şansımız yoktu maalesef. Çünkü her uçakta business uçabilecek yolcu sayısı var ve satılmış biletler var. Maalesef bizim geç haberimiz olmasından dolayı çözemedik.' dedi. Şimdi, aynı THY'nin yüzbinlerce dolarlık sponsorluk anlaşmaları var milli takımlarımızla. Dolayısıyla böyle bir yaklaşımda olan bir kurum bunu esirgemeyecektir. Dönüşlerini inşallah business olarak organize etmeye çalışıyoruz."