Gündem

Bakan Varank: Birileri yaptığımız işlere hep kulp takmaya çalışıyor

"Türkiye’yi kalkındırmanın mücadelesi ile siyaset yapmaya çalışıyoruz"

18 Ağustos 2022 20:12

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bucak Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Pazar Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Varank, “Birileri bizim yaptığımız işlere hep kulp takmaya çalışıyor. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemediği için zannediyorlar ki biz var olan fabrikaları açıyoruz. Eskiden beri çalışan fabrikaları yeniden açıyoruz ya da olmayan fabrikaları açıyoruz" dedi. 

Bakan Varank açılış töreninde yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye’yi kalkındırmanın mücadelesi ile siyaset yapmaya çalışıyoruz"

"Bucak Burdur’un lokomotif ilçelerinden bir tanesi. Burada pazarcı esnafımız rahat edecek. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan hem pazarcı hem vatandaşlarımız rahat edecek. Yerelde gönül belediyeciliği ile; genelde de Türkiye’yi kalkındırmanın mücadelesi ile siyaset yapmaya çalışıyoruz. Birileri siyaseti nasıl zannediyor; yan gelip yatma yeri zannediyor, sadece konuşmak zannediyor. Bakıyorsun birileri Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş; kar yağıyor balık yemeye gidiyor, sel oluyor tatile gidiyor. Belediyecilik nasıl yapılır, gönül belediyeciliği nasıl yapılır görmek isteyen varsa o koca koca Büyükşehir Belediye Başkanları gelsinler Bucak’ta belediyeciliği öğrensinler. 

"Bizim yaptığımız işlere kulp takmaya çalışıyorlar"

Tabii biz bu açılışları gerçekleştiriyoruz. Emin olun şu anda yetişemiyoruz ama bakıyorsunuz birileri bizim yaptığımız bu işlere hep kulp takmaya çalışıyor. Yani bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemediği için zannediyorlar ki biz var olan fabrikaları açıyoruz. Eskiden beri çalışan fabrikaları yeniden açıyoruz ya da olmayan fabrikaları açıyoruz ama eğer 'Türkiye'de yatırım, üretim, istihdam var mı, nasıl oluyor bu işler' diye merak edenler varsa basın karşıda. Biz buradan çağrı yapıyoruz, gelsinler yeni açtığımız fabrikayı ziyaret etsinler. Türkiye'de yatırım oluyor muymuş görsünler."

"Bizim aldatmayla işimiz yok; aldatmak başkalarının siyaseti"

Girişimcilerin her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Bakan Varank, “Gördüğünüz gibi bizim aldatmayla işimiz yok. Aldatmak başkalarının siyaseti. Biz müteşebbislerimizin bu işlerinin önünü açmak için varız. Burada Organize Sanayi Bölgesi'ni desteklerimizle önünü açtık. Buralara çok farklı imkanlar sağladık. Bu firma yatırımlarını yaparken devlet yanında durdu. Teşvik belgelerini, desteklerini verdi dolayısıyla bu ekonomi bu sayede bu noktaya geldi. Türkiye 250 milyar dolar ihracatı bu sayede yakaladı" dedi. 

Konuşmaların ardından Bakan Varank, beraberindekilerle birlikte kompleksin açılışını yaptı. (DHA)