Gündem

Bakan Yerlikaya'dan İstanbul'daki Filistinli iş insanı suikasti hakkında açıklama: Şüpheliler Romanya'da yakalandı

20 Ağustos 2024 22:44

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kağıthane’de park halindeki araçta bulunan iki Filistinliye yönelik suikastla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, G.S., T.S ve S.A. isimli şüphelilerin Romanya’da yakalandığını söyledi.

Filistinli iş insanına silahlı suikast: 1 ölü, 2 yaralı

Kağıthane'de park halinde olan otomobilde bulunan ve Filistinli oldukları öne sürülen kişilere yönelik maskeli kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Baretta marka susturucu takılı silahla düzenlendiği belirlenen saldırıda aracın şoför koltuğunda oturan Anas Abdel K.(30) hayatını kaybetti. Ön koltukta oturan arkadaşı Fadı M. (31) ise camdan çıkıp bir çiğköfteciye sığındı ama saldırgan peşinden gidip Fadı M.'yi ağır yaraladı. Olayda ikilinin korumalığını yapan emekli asker Eray K. ise bacağından yaralanmıştı.

İstanbul polisinin hemen harekete geçtiği olayda, ifadesi alınan E.K. 3 gün önce emlak ve gayrimenkul işi yapan Anas El K. ve Fadı M.'nin yanında işe başladığını ve emekli asker olduğunu söyledi. İddiaya göre 3 kişi Zeytinburnu'nda araçla Kağıthane'ye gelerek burada S.A.Z. isimli yine Filistinliyle görüşmüşlerdi.

Filistinli iş insanına suikastta yeni detaylar: İstanbul'un göbeğinde silahlı eylem yapıp, yurt dışına nasıl kaçtılar?

Suikast hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yerlikaya, şüphelilerin Romanya'da yakalandığını şu ifadelerle duyurdu:

"İstanbul Kağıthane’de yaşanan silahlı saldırı sonrası ülkemizden çıkış yapan G.S., T.S ve S.A. isimli şüpheli şahıslar Romanya’da yakalandı.

Huzur ve güvenliğimizi tehdit eden suç odaklarıyla nerede olursa olsunlar, nereye kaçarlarsa kaçsınlar mücadele etmeye devam edeceğiz!"