Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bozdoğan-39 operasyonlarında 239 şüpheli yakalandı

16 Mayıs 2024 15:27

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik "BOZDOĞAN-39" operasyonlarının 22 ilde başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Operasyonlarda, kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı. Yerlikaya, teröristlere göz açtırmayacaklarını ve güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle milletin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ve Van'da düzenlendi. Şüphelilerin yurt dışındaki BTÖ mensuplarının ülkeye geçişine aracılık ettiği, terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdiği, kırsal alana eleman aktardığı, kanunsuz gösterilere katıldığı, BTÖ'nün "Siyasi Alan Yapılanması" içinde yer aldığı, sosyal medya hesapları ve Nevruz etkinliklerinde örgüt propagandası yaptığı, geçmiş dönemlerde örgüt içinde faaliyet yürüttüğü ve kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı olduğu tespit edildi.

Operasyonlarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.