Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu: Dört şehirde beş suç örgütü çökertildi

12 Haziran 2024 08:21

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen "KUYU-5" operasyonlarının detaylarını duyurdu. Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Ömer Kartopu, Ali Ak, Alper Aksoy, Recep Armağan ve cezaevindeki Faris Çokkaynar'ın liderlik ettiği beş farklı organize suç örgütüne büyük darbe vuruldu.

Operasyonlar sonucunda 57 şüpheli yakalanırken, suç örgütlerinin şiddet, tehdit, yağma, fidye, uyuşturucu ve silah ticareti gibi çeşitli yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi. Ele geçirilen malzemeler arasında 17 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet tüfek, 5 adet kurusıkıdan dönüştürülmüş tabanca, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve büyük miktarda para ve senet bulunuyor.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; şehir eşkiyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.