Gündem

Bakan Yerlikaya paylaştı: Üç ilde organize suç örgütleri çökertildi, 45 şüpheli yakalandı!

31 Mayıs 2024 08:29

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aydın, Erzurum ve Karaman başta olmak üzere toplam beş ilde düzenlenen "KUYU-2" operasyonlarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın belirttiğine göre, Aydın'da Hakan Gürel, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay, Karaman'da ise İbrahim Öztürk'ün liderliğindeki üç ayrı organize suç örgütü çökertildi ve operasyonlarda 45 şüpheli yakalandı.

Aydın'da, online satış platformları üzerinden gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlarla ilişkili 21 şüpheli tutuklandı. Erzurum ve Muş'ta ise "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçunu işleyen 17 kişi gözaltına alındı. Karaman ve Konya'da düzenlenen operasyonlar sonucu, tefecilik yaparak yüksek faizle borç verip, darp ve tehdit yoluyla borç tahsili yapan 7 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar kapsamında çok sayıda tabanca, av tüfeği, uyuşturucu madde, sahte fatura, fiş ve senet gibi suç aletleri ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen jandarma ekiplerini kutladı ve "Dünyanın öbür ucuna da kaçsalar, suçta kibirlenen organize suç örgütü üyelerini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.