Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’den itibaren düzenli olarak hileli gıdalar listesini duyuruyor. Son açıklamada, 3 işletmenin ürünlerinde domuz eti tespit edilirken, bazı ürünlerde at ve eşek etinin de tüketiciye satıldığı ortaya çıktı. Listeye göre, Antalya’daki Merve Lokantası’nın tas kebabında, Fethiye’deki bir Çin restoranının dana kaburgasında ve Havran’lı Kasap markasıyla satılan dana sucukta domuz eti kullanıldığı belirlendi.
En çok Adana ve Sakarya’da tespit edildi
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; bakanlık verilerinde, at ve eşek eti kullanımı skandalında Adana ve Sakarya ön plana çıktı. Adana’da 15, Sakarya’da 7 işletmenin bu yasa dışı faaliyetlere karıştığı belirlendi. Bu iki ili, 4’er işletmeyle Antalya, Mersin ve Manisa izledi.
Günün öne çıkan haberleri...TIKLAYIN - İdaresi İBB’de olan Belgrad Ormanları’na şafak tahliyesi TIKLAYIN - Cumhurbaşkanlığı anketinden çarpıcı sonuçlar: Erdoğan, üçünü de geride bıraktı TIKLAYIN - Sivassporlu futbolcunun eski eşi: Kocam beni Wanda ile aldattı, bunu bana Icardi söyledi TIKLAYIN - Ünlü spiker Ela Rümeysa Cebeci tacize uğradığı anları paylaştı: Kadınlar çaresiz TIKLAYIN - "Çarşı" davasında tüm sanıklar beraat etti TIKLAYIN - Emrah'ın yeni komşusu David Beckham |