Çevre

Bakanlık, Muğla Güllük'teki yat limanı projesini askıya aldı: Gerçekleşirse, bölge bir taş ocağına dönebilir!

"Yargı yoluyla bu projenin tamamen iptal edilmesi için mücadele edeceğiz"

08 Ekim 2024 07:36

T24 Çevre

Muğla, Güllük'te planlanan 260 yat kapasiteli yeni marina projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya alındı. Güllük Körfezi Koruma Platformu, projenin bölgeyi bir taş ocağına dönüştüreceği uyarısında bulundu.

ICC Güllük Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından Muğla'nın Milas ilçesi Güllük Mahallesi'nde planlanan yat limanı projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kararıyla geçici olarak durduruldu. Projeye ilişkin itirazlar 10 gün içinde değerlendirilecek. Proje, önemli doğa alanı sınırları içinde yer almakta olup, mevcut 173,2 metrelik iskele ve 4 bin 234 metrekarelik taş dolgu alanının üzerine ek olarak 4 bin 357 metrekarelik rıhtım inşası öngörülüyor. Şirket projeye 179 milyon TL bütçe ayırmış durumda.

BirGün'ün haberine göre, Güllük Körfezi Koruma Platformu Sözcüsü Neşe Tunçer, ÇED raporunun eksik ve yetersiz olduğunu, projenin Güllük'ü bir taş ocağına çevireceği ve bölgeyi ranta kurban edeceği konusunda endişelerini dile getirdi. Tunçer, "Yargı yoluyla bu projenin durdurulması için mücadele edeceğiz" dedi. 2020'de Özelleştirme İdaresi tarafından düzenlenen ihalede, Güllük Liman Sahası 45 yıl süreyle ICC Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketine kiralandı.