Gündem

Bakanlıktan İstanbul’da huzurevindeki şiddet olayına ilişkin açıklama: Personelin iş akdi kuruluş tarafından feshedildi

Personel, emniyet birimlerince gözaltına alınmasının ardından tutuklandı

10 Haziran 2024 21:16

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul’daki özel bir huzurevinde görev yapan personelin yaşlılara şiddet uyguladığı haberlerine ilişkin olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, "Olaya karışan personelin iş akdi kuruluş tarafından feshedilmiştir. Yaşanan olayın mağduru huzurevi sakinlerinin ise ifadelerinin alınmasının ardından sağlık muayeneleri yapılmıştır” açıklaması yaptı. Söz konusu personel, emniyet birimlerince gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul’daki özel bir huzurevinde görev yapan personelin yaşlılara şiddet uyguladığı haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, söz konusu olaya karışan personelin iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

"Gerekli süreç işletilecek"

Bakanlığın açıklaması şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında İstanbul’daki özel bir huzurevinde görev yapan personelin yaşlılara şiddet uyguladığı haberlerine ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. İstanbul’da özel bir huzurevi ve yaşlı bakım merkezinde meydana gelen olayın ardından il müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle merkeze giderek incelemelerde bulunmuştur.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılarak, söz konusu personelin iş akdi kuruluş tarafından feshedilmiştir. Yaşanan olayın mağduru huzurevi sakinlerinin ise ifadelerinin alınmasının ardından sağlık muayeneleri yapılmıştır. Bakanlığımızca başlatılan idari inceleme sonucuna göre kuruluş hakkında gerekli süreç işletilecektir. Emniyet birimlerince gözaltına alınmasının ardından tutuklanan personelle ilgili başlatılan hukuki sürecin de yakın takipçisi olacağız.”