Gündem

Bakanlıktan milyonluk yurt dışı gençlik programı

11 Haziran 2024 07:53

Türkiye'de ekonomik krizin etkileri genç nüfus üzerindeki baskısını artırırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı ekonomik kaygılara rağmen “Yurt dışı Türkler Tarih ve Medeniyet Programları” için büyük bir bütçe ayırdı. Bakanlık, yurt dışında yaşayan 400 Türk gencini altı gün süreyle Türkiye'de ağırlamak için milyonlarca liralık bir anlaşma imzaladı. Programın amacı, yurtdışında yaşayan gençlerin Türkiye ile olan gönül bağlarını güçlendirmek ve milli değerlerin farkındalığını artırmak olarak belirtildi.

Programın maliyeti ve detayları

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ihale, 6 milyon 713 bin TL tahmini maliyetle başladı ve 4 milyon 693 bin TL'ye sonuçlandı. İhaleyi kazanan Tenedos Turizm Taşımacılık şirketi ile sözleşme imzalandı. Program 10 dönemden oluşacak ve her dönemde 45 öğrenci, toplamda 400 genç ve 50 görevliyi kapsayacak. Gençler, erkek ve kadın grupları şeklinde ayrı ayrı zamanlarda Türkiye'ye getirilecek.

Tur programları ve menü zenginliği

Katılımcılar İstanbul, Bursa, Çanakkale, Ankara, Nevşehir ve Kayseri gibi şehirlerde tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edecekler. Programa dahil olan aktiviteler arasında boğaz turu gibi etkinlikler de yer alacak. Türkiye'de geçirecekleri süre zarfında gençlere sunulacak çeşitli yöresel lezzetler arasında nohutlu yahni, içli köfte, Kayseri yağlaması, şiş kebap, pide çeşitleri, et döner, humus, balık, peynir helvası, yaprak sarması ve güveçte sıcak tahinli fıstıklı helva tatlısı gibi zengin yemek seçenekleri bulunuyor.