Öğrenciler, kamudaki istihdam fırsatlarının üçte birinin 1971'de Pakistan'a karşı yürütülen bağımsızlık savaşına katılanların yakınlarına ayrılmasını öngören sistemin değişmesini talep ediyor.
Hükümet, eylemlerin organize edilmesini önlemek için ülkedeki mobil interneti kapatmıştı.
Buna karşın eylemlerdeki en şiddetli çatışmalar Perşembe günü yaşandı ve AFP Haber Ajansı'nın hastanelerde yaptığı sayıma göre çoğu Perşembe günü olmak üzere toplam 32 kişi öldü.
BBC Bengalce Servisi şu ana dek 19 ölümü teyit etti ve bunlar arasında Dhaka Times'a çalışan 32 yaşındaki bir gazeteci de var.
Başbakan Şeyh Hasina, televizyon konuşmasında protestocuların ölümlerini "cinayet" diye tanımlamasına karşın, eylemciler başbakanın bu sözlerini reddetti.
Perşembe günkü çatışmalarda güvenlik güçleri plastik mermi ve gözyaşartıcı gaz kullanırken, öğrenciler sokaklara dizilerek engeller oluşturdu.
Enformasyon Bakanı Muhammed Ali Arafat, televizyon binasındaki görevlilerin kendilerini güvende hissetmediğini belirtti.
Bakan "Protestocular içeri girip, binayı yağmaladılar. Güvenlik güçleri oradaydı ama karşı koymadılar. Ama şimdi bunu yapacaklar. Herkesi uyaracaklar ve sonra topyekun karşı koyacaklar" dedi.