Politika

Barış Yarkadaş paylaştı: İşte CHP'nin yeni tüzük taslağı

Tüm bu değişiklikler, parti içi yapılanmayı ve aday belirleme süreçlerini önemli ölçüde etkileyecek

30 Ağustos 2024 15:07

CHP'nin 6 Eylül'de gerçekleştireceği Tüzük Kurultayı yaklaşırken, tüm gözler bu önemli toplantıya çevrildi. Parti içi demokrasinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan tüzük taslağına göre, milletvekili adaylarının "örgüt denetiminde ön seçim" yöntemiyle belirleneceği belirtildi. Bu, daha önceki "hakim huzurunda ön seçim" uygulamasının kaldırılacağı anlamına geliyor.

Gazeteci Barış Yarkadaş, pazartesi günü Taksim Meydanı programında bir kısmını açıkladığı taslağın, Dil Derneği tarafından imla hatalarının düzeltilmesi için gözden geçirildiğini ve uzmanlara okutulduğunu ifade etti. Belediye başkan adaylarının ise yine "hakim huzurunda ön seçim" ile belirleneceği taslakta yer alıyor.

Yarkadaş'ın tv100'de paylaştığı bilgilere göre, tüzük taslağında ayrıca bir Danışma Kurulu oluşturulması ve Genel Sekreterlik makamının güçlendirilmesi gibi önemli düzenlemeler bulunuyor. Ancak, Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğine dair bir yöntem taslakta yer almıyor. Tüm bu değişiklikler, parti içi yapılanmayı ve aday belirleme süreçlerini önemli ölçüde etkileyecek.

TIKLAYIN (Galeri) - İşte CHP'nin yeni tüzük taslağı