Gündem

Batman Barosu Başkanı'ndan İçişleri Bakanlığı'na Hakkâri soruları: Belediye başkanının yasal sorunu varsa 31 Mart 2024 seçimlerinde yayımlanan kesin aday listesinde nasıl yer aldı?

Hakkari Belediyesi

03 Haziran 2024 11:55

Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, İçişleri Bakanlığı'nın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Belediye Eş Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sıddık Akış'ı görevden alması ve belediyeye yeni kayyım atamasıyla ilgili sorular yöneltti. Şenses, "Belediye başkanının yasal sorunu varsa 31 Mart 2024 seçimlerinde yayımlanan kesin aday listesinde nasıl yer aldı?" diye sordu.

31 Mart'ta seçimlerinde yüzde 48.92 ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Belediye Eş Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı. Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklama ile Hakkari Belediyesi'ne Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik'in atandığını duyurdu.

Şenses yaşanan gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından İçişleri Bakanlığı'na şu soruları yöneltti: 

"İçişleri Bakanı’na 3 soru sormak gerekiyor:

-Belediye başkanının yasal sorunu varsa 31 Mart 2024 seçimlerinde yayımlanan kesin aday listesinde nasıl yer aldı?

-Masumiyet karinesi Anayasal bir karine değil mi?

-Belediye Kanunu’nun 45 ve 46. maddesi İçişleri Bakanı’nın istediği kişiyi kayyum olarak atayabileceğini öngörüyor. Neden Hakkari Belediye Meclisi’nden bir DEM Partili meclis üyesini kayyum olarak atamadınız da Hakkari Valisi’ni atadınız?"


TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı