EURO 2024

Bellingham'ın o hareketine ceza yolda!

İngiliz yıldız, yaptığı hareketin "şaka" olduğunu savundu

01 Temmuz 2024 12:46

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere 1-0 geriye düştüğü maçta 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın attığı golle beraberliği sağlayarak maçı uzatmalara götürdü. 91. dakikada Harry Kane'in attığı golle İngilizler 2-1 öne geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. Karşılaşma içerisinde gol sevinci esnasında Jude Bellingham'ın yaptığı hareket olay oldu. İngiliz yıldız açıklama yaparken büyük bir cezayla karşı karşıya.

Takımının ilk golünü atan Jude Bellingham golün sevincini yaşarken Slovakya yedek kulübesine doğru cinsel organını işaret etti.

Şaka savunması

Karşılaşmanın ardından gelen tepkiler sonrasında ise genç oyuncu; "Kendi arkadaşlarıma yönelik bir şakaydı. Slovakya Milli Takımı'nın bu geceki oyununa saygı duymaktan başka bir şey yapmadım" ifadesini kullandı.

İngiliz The Athletic ise İngilizleri şoke edecek haberi verdi. Gerçek şu ki böyle bir "şaka hareketi" yıldız oyuncuya pahalıya mal olabilir.

The Athletic'in haberine göre; İngiliz yıldız Slovakya karşısında İngiltere adına attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle UEFA tarafından cezalandırılma riskiyle karşı karşıya. 20 yaşındaki oyuncu daha sonra sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada işaretinin kendisini izleyen arkadaşlarına yönelik bir "takım içi şaka" olduğunu iddia etti ancak Avrupa futbolunun yönetim organı tarafından disiplin cezasına çarptırılabilir."

Kurallar "her türlü müstehcen hareketin ya da saldırgan veya aşağılayıcı eylemin kırmızı kartla cezalandırılması gerektiğini" belirtirken, "UEFA'nın disiplin organının olası bir eylem hakkında karar vermeden önce maçın hakeminden ve diğer yetkililerden gelecek raporları bekleyeceğini" de ekliyor.