Spor

Bertuğ Yıldırım ve Ahmetcan Kaplan, Avusturya maçı hakkında: Onlardan alacağımız bir rövanş var

Milli Futbolcular, son 16 turu maçı öncesinde açıklamalarda bulundu

29 Haziran 2024 17:09

EURO 2024 F Grubu ikincisi olarak adını son 16'ya yazdıran Türkiye,  2 Temmuz Salı günü Avusturya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı’nda Bertuğ Yıldırım ve Ahmetcan Kaplan, Hannover şehrine bağlı Barsinghausen'deki kamp yapılan tesislerde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Futbolcular, milli takımda olmak ve Avusturya maçı öncesi takımın durumuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

"Hakan ağabey kaptandan çok daha fazlası"

Hakan Çalhanoğlu’nun 'eleştirileri bana yapın, gençlere eleştiri yöneltmeyin, daha çok etkileniyorlar' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ahmetcan Kaplan, “Hakan ağabey bence kaptandan çok daha fazlası. Takımı sahiplenişi verdiği röportajdan da belli. Biz ağabey olarak görüyoruz. Çok iyi bir grubumuz var. Sadece Hakan ağabey değil, bütün ağabeyler yardımcı oluyor. Bizler kulaklarımızı dışarı kapattık. Tamamen buraya odaklandık. Milli takımımız için, ülke için elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtıyoruz” şeklinde konuştu.

"Çok sıkı ve ağır çalışıyoruz"

Ajax’ta son maçlarda forma giydiğini belirten Ahmetcan Kaplan, “Ajax’ta son 10, 11 maçta süre aldım. Buraya hazır geldim. Çok sıkı çalışıyoruz, ağır çalışıyoruz. Kendimi hazır hissediyorum. Forma şansı gelirse elimden gelenin en iyisi ile savaşacağım. Biz her zaman hazırız” diye konuştu.

2 yıl önce Avrupa’ya transfer olması hakkında konuşan Ahmetcan, “Ben 2 yıl önce gittim. Sonrasında bir sakatlık yaşadım. Yaşam ve tempo farklı oluyor. Mental ve fiziksel olarak daha güçlü oldum. Aileden, arkadaşlardan uzak yaşıyoruz. Bu beni mental olarak daha ileri taşıdı. Avrupa’da olmak gerçekten güzel. İnşallah böyle devam ederiz” dedi.

Antrenmanlarda kendisini en çok zorlayan ismin Bertuğ Yıldırım olduğunu söyleyen genç stoper, “Bertuğ ile bunun şakasını yapıyoruz. Trabzonspor’dan transfer olduğumda gerçekten çok mutlu oldum. Türkiye’de doğan her çocuğun hayali burada olmaktır. Trabzonspor’da şampiyonluk yaşadım, Avrupa’ya transfer oldum. Şimdi buradayım. Çok mutluyum. Hayaller gerçek oldu. Avusturya maçını kazanıp, turnuvada ilerleyip, daha büyük olan hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Kulübü Ajax’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla ilgili düşünceleri sorulan Ahmetcan Kaplan, “Ajax sosyal medyası ile her gün konuşuyoruz. Maçtan önce yapılan bir paylaşımdı. Sadece beni değil, turnuvada oynayan herkesi paylaşıyorlar. Sosyal medya konusunda üst düzeyler. Sürekli iletişim halindeyiz” şeklinde konuştu.

"Onlardan alacağımız bir rövanş var"

Teknik direktör Vincenzo Montella’nın grup maçlarında kendilerine rakip olarak Avusturya’yı beklediklerini ilettiğini belirten 21 yaşındaki stoper, “Hoca bize 'Avusturya’yı bekliyoruz' demişti. Onlardan alacağımız bir rövanş var. Bu maça hazırız. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, onları yenip, rövanşı almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mart ayında Avusturya ile oynanan hazırlık maçında talihsizlik yaşadıklarını belirten Ahmetcan, “Hazırlık maçlında bir talihsizlik yaşadık. Turnuvaların havası her zaman farklı olur. Mental olarak yüzde yüz hazırız. Sahada gerekenleri yapacağız. Biz yüreğimizi ortaya koyduğumuz sürece yenemeyeceğimiz takım yok” ifadelerini kullandı.

"En genç takım bizde"

Son 16 turundaki en genç takım olduklarına dikkat çeken Ahmetcan Kaplan, “En genç takım bizde. Ben buna genç olarak değil, yetenekli olarak bakıyorum. Yetenekli olduğu için buradalar. Bu yaşta tecrübe ediniyoruz. Bu ilerde daha değerli olacak. Forma giymek, kulübede oturmak fark etmiyor. Sonuçta milli takım forması. Saha içinde ve dışında elimizden geleni yapıyoruz. Milli takım formasının değerini daha iyi anlıyoruz” diye konuştu.

"En kötü yarı final oynarız diye düşünüyorum"

Turnuvaların sürpriz sonuçlara her zaman açık olduğunu sözlerine ekleyen Ahmetcan, “Milli takımın ulaşacağı yer finaldir, bunu hayal ediyoruz. Kağıt üzerinde maçı o ya da bu kazanır değil, turnuva sürprizlere açık. Maç maç bakıyoruz. Kazandıktan sonra en kötü yarı final oynarız diye düşünüyorum. Bunu yapacak potansiyel var. İnşallah bunu yaşatabiliriz” ifadelerini kullandı.

"Birbirimiz için savaşıyoruz"

Milli takım kampında neler öğrendikleriyle ilgili gelen bir soru üzerine Ahmetcan Kaplan, “Eleştirilere karşı birlik ve beraberliği, aile olmayı öğrendim. Burası milli takım. Birbirimiz için savaşıyoruz. İnşallah böyle birlik beraberlik olduğu sürece en iyisini yapacağımızı düşünüyorum” şeklinde sözlerini bitirdi.

Genç yaşta turnuva kadrosunda yer aldıkları için şanslı olduklarını söyleyen Bertuğ Yıldırım ise, “Büyük bir organizasyon, büyük bir turnuva. Bu yaşta geldiğimiz için şanslıyız. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Süre alamadık ama önümüzde yıllar var. Turnuva da devam ediyor. İnşallah ilerleyen maçlarda süre alarak, takıma katkı sağlarız. Burada bulunmak, takımdaki ağabeylerimizle burada olmak gurur verici. Bunun bilinciyle çalışıyoruz” dedi.

"Montella'dan çok şey öğrendim"

Teknik direktör Montella’dan çok şey öğrendiğini söyleyen Bertuğ, “Ondan çok şey öğrendim. Stillerimiz biraz farklı. Yine de santrfor olarak kattığı şeyler farklı. 4-6-0 konusunda hocanın kendi oluşturduğu zor bir taktik. Maç maç taktik değiştirip, formasyonlar yapabilir. Cenk ağabey, Semih ve ben. Üçümüz de hazırız. Oynarsak en iyisini vereceğiz. İnşallah fırsat gelir, oynarız. Gol sıkıntısı çekmiyoruz. En çok gol atan takımlar arasındayız. Rakibin analizlerine bugün başlayacağız. Hoca bize görev verirse en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

"Tam bir kaptan konuşması"

Hakan Çalhanoğlu’nun genç oyuncularla ilgili açıklamaları sorulan genç forvet, “Tam bir kaptan konuşması. Biz de çok mutlu olduk. Hem kariyer hem de kişilik olarak üst düzey bir insan. Biz gelen eleştirilerde biraz daha kırılgan olabiliyoruz. Hakan ağabey de onu görüyor. Onun için kendi üstüne çekmek istedi. Sıkıntılarımızı hemen halletmeye çalışıyor” diye konuştu.

"Avrupa’da futbol bir tık daha farklı"

Avrupa’ya geçen sene transfer olduğunu ve bir alışma süreci geçirdiğini söyleyen Bertuğ Yıldırım, “Geçen sene gittim. Alışma süreci yaşadım. Tabii ki yaşantım ve bakış açık değişti. Avrupa’da futbol bir tık daha farklı. Takımda da Avrupa’da oynayanlar var. Avrupa’da oynayan antrenman yoğunluğunu daha ağır geçirdiği için en büyük avantajları fiziksel olarak bir tık daha iyi olmaları. Türkiye’de oynayanlar da büyük takımlarda oynadığı için bir eksiği yok” dedi.

"Final oynayabileceğimizi düşünüyorum"

Takımı hazır gördüğünü ve final oynayabileceklerini söyleyen genç golcü, “Buradaki taraftarı gördükten sonra en iyi yere gitmeyi istiyoruz. Gürcistan maçında inanılmaz bir destek vardı. Kendi aramızda acaba şampiyon olsak nasıl bir kutlama olur dedik” şeklinde konuştu.