Spor

Beşiktaş'a bir golcü daha

07 Temmuz 2022 10:08

Yeni sezon öncesi forvet hattını Cenk Tosun, Wout Weghorst ve Jackson Muleka ile güçlendiren Beşiktaş'ın gündeminde Mario Ilievski var. Siyah-beyazlılar, 14+3 yabancı kuralarına uygun hücum oyuncusu Bulgaristan'da buldu. 20 yaşındaki genç yıldız, geçen sezon 39 maçta 17 gol atıp 10 da asist yaptı.

Beşiktaş'ın yeni transferi Jackson Muleka İstanbul'a geldi. 22 yaşındaki forvet, havaalanında Kartal pozu vermeyi ihmal etmedi. Siyah-Beyazlılar, 5 yıllık sözleşme imzalayacağı genç oyuncu için Standard Liege'e 3.4 milyon Euro bonservis ödeyecek.

Yapılan anlaşmada sonraki satıştan yüzde 15 pay maddesi de var. Oyuncu ise önümüzdeki sezon için 1 milyon Euro ücret alacak.

Forvete Mario Ilievski transferi geliyor

Öte yandan transferleri üst üste gerçekleştirip, kadronun temel taşlarını oluşturan Beşiktaş'ın hedefinde şimdi de Mario Ilievski var... TFF'nin 14+3 yabancı kuralarına uygun hücum oyuncusu arayan Kara Kartal, gözünü Bulgaristan'ın Septemvri Sofia takımında forma giyen 20 yaşındaki futbolcuya çevirdi.

Geçen sezon 39 maçta 17 gol ve 10 asist üreten Makedon futbolcu, bu performansıyla büyük beğeni toplamıştı.

U21 Milli Takımı'nda 2 gol attı

Beşiktaş'ta artı 3 kontenjanı; Ajdin Hasic ve Besar Gudjufi'nin ardından Ilievski'nin transferi ile tamamlanmış olacak. Makedonya U21 Milli Takımı'nın da formasını giyen golcü futbolcu, görev aldığı 9 karşılaşmada 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

1.81 boyundaki Ilievski'nin en önemli özelliklerinden birisi ise santrforda görev yapmasının yanı sıra kanat forvet olarak da oynayabilmesi. (Sabah)