Spor

Beşiktaş, Hollandalı 10 numara için harekete geçti

13 Haziran 2024 09:55

Beşiktaş'ta 10 numara arayışları hızlandı. Yönetim, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un da onayıyla, 31 yaşındaki Davy Klaassen'i kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Beşiktaş, 10 numara hattına takviye için çalışmalarını sürdürüyor. Yönetim, 31 yaşındaki Hollandalı futbolcunun ismi üzerine yeniden yoğunlaştı.

Daha önce de Kara Kartal'ın radarına giren, ancak İtalya Serie A ekibi Inter'in yolunu tutan Davy Klaassen, sezonun bitmesinin ardından boşa çıktı. Kariyerinde yeni bir maceraya hazır olan deneyimli oyuncu, Beşiktaş'ta forma giymeye sıcak bakıyor.

27 milyon euroya gitmişti

Klaassen, Inter'den önce Hollanda Ligi ekiplerinden Ajax'ta forma giymişti. Kırmızı-Beyazlılar'da 13 sezon forma giyen başarılı oyuncu, bedelsiz olarak Ajax'a katılmıştı. Yıldız isim, Ajax'a ise 2020 yılında Werder Bremen'den 11.7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Bremen'den önce ise Everton'da görev yapan Klaassen, İngiliz ekibine de 2017 yılında Ajax'tan 27 milyon Euro karşılığında geçiş yapmıştı.

Giovanni van Bronckhorst onay verdi

Kara Kartal'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'un da onay verdiği deneyimli isim, kalitesine ek olarak bonservisi elinde olması sebebiyle de Kartal'ın 10 numara transferi konusundaki bir numaralı gözdesi konumunda. (Fanatik)