Dünya Basınında Bugün

Biden'a "kendini kanıtla" baskısı artıyor; Britanya sandık başında; Batı Şeria'da son 30 yılın en büyük toprak gasbı | Dünya Basınında Bugün

04 Temmuz 2024 10:03

T24 Dış Haberler

Britanya bugün sandık başında; İşçi Partisi'nin 1832'den bu yana en büyük çoğunluğu elde etmesi bekleniyor. İşçi Partisi lideri Keir Starmer, milyonlarca insanın oy kullanmaya hazırlandığı ve İngiliz siyasetinde bir neslin en büyük sarsıntısını yaratabilecek genel seçimlerde "yeni bir umut ve fırsat çağını" selamladı. ABD Başkanı Joe Biden ve üst düzey ekibi, bu hafta Demokrat Parti'nin neredeyse tüm çevrelerinden duydukları ültimatomu kabul ettiklerini söyledi. Parti çevreleri Biden'den bir an önce göreve uygunluğunu kanıtlamasını istiyor; aksi halde Biden ve ekibi kendisini kenara çekilmeye zorlamak için ciddi bir çabayla karşı karşıya kalacak. Yerleşim karşıtı İsrailli Peace Now grubu, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da son otuz yılın en büyük toprak gaspını onayladığını açıkladı. Rusya güvenlik servisi FSB, geçtiğimiz ay Moskova'da tutuklanan bir Fransız vatandaşının yabancı istihbarat örgütleri tarafından Rusya'ya zarar vermek amacıyla kullanılabilecek askeri bilgiler topladığını iddia etti. 

4 Temmuz 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | İşçi Partisi "1832'den bu yana en büyük çoğunluğu" elde etmeye hazırlanıyor

Britanya bugün sandık başında. Seçim öncesi yayımlanan büyük bir ankete göre İşçi Partisi, modern tarihte herhangi bir partinin en büyük çoğunluğunu kazanma yolunda ilerliyor.

Seçmenler bugün sandık başına giderken, kampanyanın son YouGov anketi İşçi Partisi'nin 212 sandalyelik bir çoğunluk elde etme yolunda olduğunu ve Muhafazakarların sadece 102 milletvekiline düştüğünü ortaya koydu.


The Guardian | İşçi Partisi lideri, "yeni bir umut ve fırsat çağını" selamladı

İşçi Partisi lideri Keir Starmer, milyonlarca insanın oy kullanmaya hazırlandığı ve İngiliz siyasetinde bir neslin en büyük sarsıntısını yaratabilecek genel seçimlerde "yeni bir umut ve fırsat çağını" selamladı.

İşçi Partisi lideri "hükümete hazır" olduğunu ve bugünkü seçimleri kazanması halinde kabinesinin "koşar adım" göreve başlayacağını söyledi.


The Washington Post | Uygunluğunu kanıtlaması için Biden üzerindeki baskı artıyor

ABD Başkanı Joe Biden ve üst düzey ekibi, bu hafta Demokrat Parti'nin neredeyse tüm çevrelerinden duydukları ültimatomu kabul ettiklerini söyledi. Parti çevreleri Biden'den bir an önce göreve uygunluğunu kanıtlamasını istiyor; aksi halde Biden ve ekibi kendisini kenara çekilmeye zorlamak için ciddi bir çabayla karşı karşıya kalacak.

Görüşmelere aşina olan iki kişiye göre, Capitol Hill, üst düzey bağışçılar ve bazı kendi danışmanları da dahil olmak üzere üst düzey parti stratejistlerinden artan endişeler, Biden'ın son günlerde müttefiklerine ulaşmaya başlamasına ve zor bir anda olduğunu ve seçmenlere bu iş için uygun olduğunu kanıtlaması gerektiğini kabul etmesine neden oldu.


Al Arabiya | "İsrail, Batı Şeria'da son otuz yılın en büyük toprak gasbını gerçekleştirdi"

Yerleşim karşıtı İsrailli Peace Now grubu, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da son otuz yılın en büyük toprak gasbını onayladığını açıkladı.

Grup, yetkililerin kısa süre önce Ürdün Vadisinde 12.7 kilometrekarelik araziye el konulmasını onayladığını söyledi. Grubun verilerine göre bu, barış sürecinin başlangıcındaki 1993 Oslo anlaşmalarından bu yana onaylanan en büyük tek el koyma işlemi oldu.


The Moscow Times | Rusya güvenlik servisi açıkladı; tutuklanan Fransız vatandaşı askeri bilgi topluyordu

Rusya güvenlik servisi FSB, geçtiğimiz ay Moskova'da tutuklanan bir Fransız vatandaşının yabancı istihbarat örgütleri tarafından Rusya'ya zarar vermek amacıyla kullanılabilecek askeri bilgiler topladığını iddia etti. 

İsviçreli bir çatışma arabuluculuğu STK'sında araştırmacı olan Laurent Vinatier, geçen ay Rusya'nın "yabancı ajanlar yasasını" ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. 

FSB, Vinatier'in "Rusya Federasyonu'nun güvenliği aleyhine kullanılabilecek askeri ve askeri-teknik nitelikte bilgi topladığını" söyledi.