Dünya

Biden: Adayım ve kazanacağız, hiçbir yere gitmiyorum

Biden, "Doğruyu nasıl söyleyeceğimi biliyorum, doğruyu yanlışı biliyorum ... ve Amerikalıların bir diktatör değil, bir başkan istediğini biliyorum" ifadelerini kullandı

13 Temmuz 2024 09:16

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekilmesi için baskıların ortasında Detroit'te düzenlediği mitingde yarışı bırakmayacağını söyledi ve Cumhuriyetçi Donald Trump'ın ciddi bir tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu. 

81 yaşındaki Biden, 27 Haziran'daki çok eleştirilen münazara performansının ardından kampanyasını yeniden güçlendirmeye çalışırken odağı Trump'ın başkanlığının etkisine kaydırmaya çalışıyor.

Biden, mitingdeki kalabalığa, "Adayım ve kazanacağız, hiçbir yere gitmiyorum" dedi. 

Spor salonundaki basın alanını işaret eden Biden, "Beni yerden yere vuruyorlar" deyince kalabalık yuhaladı. 

Biden, "Doğruyu nasıl söyleyeceğimi biliyorum, doğruyu yanlışı biliyorum ... ve Amerikalıların bir diktatör değil, bir başkan istediğini biliyorum" diye devam etti. 

Biden ayrıca ikinci döneminin ilk 100 gününde kürtaj haklarının yasalaştırılması, John Lewis Oy Hakkı Yasası'nın imzalanması, tıbbi borçların sona erdirilmesi, asgari ücretin yükseltilmesi ve saldırı silahlarının yasaklanması da dahil olmak üzere neler yapmayı planladığını açıkladı.

Sendika ve dini liderler toplantıya katılırken, Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve Demokrat senatörler Debbie Stabenow ve Gary Peters katılmadı.