Politika

Biden’dan Trup açıklaması: O, ABD güvenliği için gerçek bir tehlike

11 Ağustos 2024 22:35

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump hakkında yaptığı açıklamada, “O, ABD güvenliği için gerçek bir tehlike” dedi. İsrail’e koşulsuz destek vererek İran’a karşı ABD’nin bölgedeki askeri varlığın artırma kararı alan Biden, Ortadoğu'da yaşananların kolayca bölgesel bir savaşa dönüşebileceğini söyledi.

CBS News’e röportaj veren Biden, Ocak 2025'te görevden ayrılmadan önce Gazze'de bir ateşkesin mümkün olduğuna inanıp inanmadığı sorusuna verdiği yanıtında, “Evet, bu hala mümkün” ifadesini kullanırken, devamında, “Hazırladığım, G7 tarafından onaylanan, BM Güvenlik Konseyi ve diğerleri tarafından onaylanan plan hala uygulanabilir. Ben ve tüm ekibim, durumun bölgesel bir savaşa dönüşmemesini sağlamak için kelimenin tam anlamıyla her gün çalışıyoruz. Ancak bunun bir savaşa dönüşmesi kolaylıkla gerçekleşebilir” diye konuştu.

“Trump, ABD güvenliği için gerçek bir tehlike”

Sputnik'te yer alan habere göre, başkanlık yarışındaki son duruma da değinen Joe Biden, Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı ve ABD'nin eski başkanı Donald Trump hakkında, "Sözlerimi bir kenara not edin, eğer bu seçimi kazanırsa neler olacağını izleyin. Bu bir tehlike, o ABD güvenliği için gerçek bir tehlike. Bakın, dünya tarihinde bir dönüm noktasındayız. Gerçekten öyleyiz" dedi.

“Size kaç yaşında olduğumu bile söyleyemem”

Biden, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile eşit şartlarda mücadele etmesine rağmen, kongre seçimlerinde Demokrat Partili meslektaşlarına zarar vermekten kaçınmak için ülkenin en yüksek makamı adına süren bu yarıştan çekildiğini iddia ederken, adaylıktan çekilme kararını şu şekilde gerekçelendirdi:

“Bakın, tüm anketler yarışın başa baş gittiğini ve bizim kazanacağımızı gösteriyordu. Ancak ne olduysa, Temsilciler Meclisi ve Senato'daki bazı Demokrat meslektaşlarım, seçimlerde onlara zarar verebileceğime karar verdi. Ben de yarışta kalırsam bunun bir tartışma konusu haline gelmesinden korktum. İkinci olarak, ilk seçildiğimde kendimi bir geçiş dönemi başkanı olarak görüyordum. Size kaç yaşında olduğumu bile söyleyemem, bunun hakkında konuşmak bile benim için zor.”

Trump’ın rakibi Kamala Harris’in kazanması için her şeyi yapacağını vurgulayan Biden, Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan adayı Harris için seçim kampanya yürüteceğini de sözlerine ekledi.